Tällaista autoa et ole nähnyt – huomenna voit huutaa sen itsellesi

Videolla esiintyvä huippuharvinainen 1941-mallinen Chrysler Newport Dual Cowl Phaeton by LeBaron -avoauto ei ole mikä tahansa museoreliikki, vaan kaiken muun harvinaisuusasteen lisäksi sen on aiemmin omistanut itsensä Walter Chrysler nuorempi.

Tätä merkitsee termi Dual Cowl: takamatkustajille on oma tuulilasinsa.

Videolla esiintyvä huippuharvinainen 1941-mallinen, nelipaikkainen Chrysler Newport Dual Cowl Phaeton by LeBaron -avoauto ei ole mikä tahansa museoreliikki, vaan kaiken muun harvinaisuusasteen lisäksi  sen on aiemmin omistanut itsensä Walter Chrysler nuorempi.

Kyseessä on yksi vain viidestä valmistetusta yksilöstä, ja tätä nimenomaista kappaletta käytettiin vuoden 1941 Indianapolis 500 -ratakisan Pace Carina.

Saman vuoden joulukuussa Yhdysvallat joutui toiseen maailmansotaan, japanilaisten hyökättyä Pearl Harboriin.

Tämän todellisen show-auton muotoilusta vastasivat kaksi legendaarista luonnostelun taituria, Ralph Roberts sekä Alex Tremulis.

Itse asiassa Dual Cowl Phaeton -korimalli oli vuoteen 1941 mennessä ehtinyt jo poistua kokonaan muodista, autojen korimallien pyöristyttyä ja nykyaikaistuttua, mutta tämän mallin tapauksessa ajatuksena oli ikään kuin palauttaa kantti-Duesenbergien vastaava tyyli – ajanhenkisesti.

Yksilö on nyt mahdollista huutaa omaan talliin RM Auctions'in huutokaupassa, joka järjestetään Amelia Islandilla, 10. maaliskuuta 2012. Siis nyt lauantaina.

Jos aikoo ehtiä koneeseen, annamme osoitteen:

The Ritz-Carlton, 4750 Amelia Island Parkway, Amelia Island, Florida 32034, USA.

 

Teksti: J. Peltonen

Kuvat: RM Auctions

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZbHjlTzaX4o