Tällaista matkustajalentokonetta et ole vielä kokenut!

Kaikki nyt elävät tuskin pääsevät tätä kokemaankaan, mutta ihmekoneen aika ei silti ole järjettömän kaukana. Airbus esittelee matkustamokonseptinsa vuodelle 2050: uudenlaisen lentämiskokemuksen, jonka inspiraatio ammennetaan luonnosta.

Airbus esittelee matkustamokonseptinsa vuodelle 2050: täysin uudenlaisen lentämiskokemuksen, joka on saanut inspiraationsa luonnosta. Henkilökohtaiset alueet korvaavat perinteiset matkustusluokat ja mahdollistavat matkustajan toiveiden mukaisesti räätälöidyn ympäristön.

Kohteiden välillä matkustajat voivat vuonna 2050 osallistua interaktiiviseen kokoukseen, pelata virtuaaligolfia, lukea kotona oleville lapsille iltasadun ja katsella jalkojen alla avautuvaa näkymää.

Matkustamokonsepti on uusin osa Airbusin ilmailun visiota vuodelle 2050. Viime vuonna esiteltiin konseptilentokone täynnä uutta teknologiaa, joka vähentää päästöjä, jätettä ja melua sekä polttoaineen kulutusta. Tänä vuonna oli matkustamiskokemuksen tulevaisuuden vuoro.

Lentokoneen bioninen rakenne jäljittelee lintujen luiden optimaalista vahvuusrakennetta. Se mahdollistaa älykkään seinäkalvon käytön: kalvo säätelee sisäilman lämpötilaa ja muuttuu tarvittaessa läpinäkyväksi, jolloin matkustajilla on avoimet näkymät kaikkiin suuntiin.

Konseptimatkustamossa on “hermoverkko”, joka toimii älykkäänä rajapintana koneen ja matkustajan välillä. Hermoverkko voi havaita matkustajan tarpeita ja vastata niihin automaattisesti. Se myös mahdollistaa muun muassa matkustajan mukaan muotoutuvan istuimen.

Uusien alueiden avulla matkustaja voi itse muokata lentämiskokemustaan: Virkistävällä alueella matkustaja voi rentoutua ja levätä. Tässä apuna on vitamiini- ja antioksidanttipitoinen ilma, tunnelmavalaistus, aromaterapia ja akupaineluhoidot.

Interaktiivinen alue sijaitsee matkustamon keskellä. Virtuaaliset heijastuskuvat voivat viedä matkustajan mihin tahansa ympäristöön, esimerkiksi holografiseen peliin tai shoppaajat virtuaaliseen sovitushuoneeseen.

Älykäs teknoalue on puolestaan  suunnattu matkustajille, jotka haluavat tehdä koneessa samoja asioita kuin maassa. Tarjooma ulottuu aina täyteen luksuspalveluun asti matkustajan toiveiden mukaan.

– Selvitystemme mukaan vuonna 2050 matkustajat odottavat saumatonta matkustuskokemusta ja huolenpitoa ympäristöstä. Airbusin konseptimatkustamo on suunniteltu tältä pohjalta. Vuonna 2050 matkustaja voi astua määränpäässään ulos Airbusin koneesta virkistyneenä, yhtä kokemusta rikkaampana, selittää Airbusin suunnittelujohtaja Charles Champion.

 

Teksti: J. Peltonen

Kuva: tehdas