Tältä näyttää Draculan pirullinen tuijotus – ja leveyttä liikaa!

Jotkut ovat moittineet Hummer H-ykköstä muka liian kookkaaksi katukäyttöön. Se tuskin voi pitää paikkaansa, verratkaapa vaikka tähän romanialaiseen uushirviöön mittasuhteineen.

Gheo Rescue on 270 cm levyisenä paljon leveämpi kuin Hummer H1. Ainakaan metsään sillä ei äkkiseltään ole asiaa, vaan päävahvuudet ovat Hummerin tavoin lumella, kivikossa ja hiekassa.

Romanialainen Gheo Rescue -niminen ajokki on huimasti isointa Hummeria (eli siis alkuperäistä H1-mallia) kookkaampi.

Pätevän näköinen ajokki on varustettu massiivisin maastorenkain, kuorma-auton akselistoin ja etupaneelilla, joka tuo mieleen ylimittaiset lentäjälasit.

Gheo Rescue on tarkoitettu pelastustehtäviin äärimmäisissä olosuhteissa vaikkapa maanjäristysalueilla, joilla 3200-kiloinen Rescue kykenee liikkumaan. Se etenee myös syvässä lumessa ja pääsee tarpomaan tulvivien alueiden läpi.

Gheo Rescue on 5,2-metrisenä tavallisen amerikanraudan pituinen. Mutta Hummer H1:n ollessa "vain" 219 cm levyinen, on Rescuella leveyttä 270 cm. Näin voisi kuvitella Hummerin selviytyvän huomattavasti ahtaammista kohdista katastrofialueilla.

Rescuessa on tilaa yhdelletoista hengelle, joten tarvittaessa saadaan kerralla turvaan paljon ihmisiä.

Mitä tällainen pelastuslaitos sitten kustantaa? Romanialaiset eivät kerro toistaiseksi tarkempia yksityiskohtia sen paremmin hinnasta, moottorista kuin voimansiirrostakaan.

Sen verran tiedetään jo nyt, että tarjolla on bensiinimoottoreita tehoalueella 340–500 hevosvoimaa sekä turbodieseleitä tehoiltaan 220–304 hevosvoimaa. Nähtäväksi jää, puhutaanko esimerkiksi Mercedes-Benzistä...