Tältä näyttää kolmannen polven Mercedes-Benz M-sarja

Uusi ML 250 BlueTec edustaa Mercedes-Benzin downsizing-ajattelua puhtaimmillaan. Entinen 3-litrainen V6-moottori on korvattu pienemmällä nelisylinterisellä 2,2-litraisella moottorilla.

Aerodynamiikkaa kehittämällä M-sarjan ilmanvastuskerroin on saatu parhaimmillaan tasoon 0.32 (ML 250 BlueTec) optimoimalla etupuskurin ja -spoilerin, A-pilareiden sekä takaspoilerin muotoilua. Etusäleikkö on sulkeutuvaa mallia, sivupeilien muotoilua on parannettu ja moottoritilan pohja on muovipaneloitu. ML 250 BlueTec –versiossa on sivuspoilerit jopa takasivuikkunoissa.

ML 250 BlueTec edustaa downsizing-ajattelua. Entinen 3-litrainen V6 korvattiin pienemmällä 2,2 litran nelisylinterisellä. AdBlue-teknologian ansiosta se täyttää jo nyt vuoden 2014 EU6-päästönormit. Tehtaan mukaan moottori kuluttaa jopa 28 % vähemmän kuin edeltäjänsä, vaikka suoritusarvot ovat samat (150 kW/204 hv ja maksimivääntö 500 Nm). Keskikulutus on 6 l/100 km ja CO2-päästöt 158 g/km.

Lisävarusteinen 93 litran polttoainesäiliö mahdollista jopa 1500 km yhdellä tankkauksella. Sama moottori on aiemmin esitelty esimerkiksi S-sarjan autoissa.

Toinen dieselversio on ML 350 BlueTec 4Matic, jonka 3-litrainen V6-moottori kuluttaa 6,8 l/100 km – 24 % aiempaa vähemmän. Bensiiniversio on ML 350 4Matic BlueEfficiency V6, varustettuna kolmannen polven piezo-ohjatulla suihkutusteknologialla ja monikipinäsytytyksellä. Tämänkin moottorin kulutus on laskenut 25 % – tasoon 8,5 l/100 km. Kaikissa M-sarjalaisissa seuraa vakiona 7G-Tronic Plus -automaattivaihteisto sekä ECO start/stop -pysäytysautomatiikka.

Teräsjousien ja mukautuvan iskunvaimennuksen lisäksi on saatavana Airmatic-ilmajousitus, ja sen yhteydessä mukautuva iskunvaimennus (ADS) ynnä On & Off Road -paketti, jossa kuuluu kuusi ajoasetusta. Molempiin voi liittää halutessaan Active Curve -järjestelmän, joka säätää etu- ja taka-akselien kallistuksenvaimentimien toimintaa. Tämä lisää ajomukavuutta maastossa ja mutkaisilla tieosuuksilla.

 

Teksti: J. Peltonen

Kuva: tehdas