Tältä näyttää seuraava Renault Clio

2013-mallisessa Renault Cliossa nelisylinterinen moottori muuttuu turboahdetuksi kolmisylinteriseksi. Clion neljäs sukupolvi esitellään Pariisin autonäyttelyssä ja tulee markkinoille Keski-Euroopassa syksyllä.

Turboahdettu kolmisylinterinen bensiinimoottori on 900-kuutioinen (TCe 90) ja tuottaa 90 hevosvoimaa. Keskikulutukseksi luvataan 4,5 litraa sadalla.

Turbodiesel (dCi 90) tulee olemaan sitäkin pieniruokaisempi, sillä vastaava kulutus on ainoastaan 3,4 l/100 km.

Manuaalivaihteiston lisäksi on olemassa EDC-kaksikytkinautomaatti, mutta Suomen malliston moottori- ja vaihteistovaihtoehdot tarkentuvat myöhemmin. Vuoden 2013 alussa esitellään joka tapauksessa sarjan jatkoksi tehokkaampi, kolmisylinterinen bensiiniturbo (120 hv).

Neljännen sukupolven Clion keulailmeessä hallitsee Renaultin uusi merkki-ilme salmiakkeineen. LED-päiväajovalot seuraavat myös vakiona.

Uusi Clio on viisiovinen auto, jonka takaovien kahvat on piilotettu. Takaosassa huomion kiinnittävät mittava raideleveys kookkaine pyöräkoteloineen ja sporttinen muotoilu.

Matkustamossa on mielenkiintoisena uutuutena online-multimediajärjestelmä, joka tuntee nimen R-Link. Se toimii ikään kuin iPad, mutta on integroitu kojelautaan.

Renault R-Link yhdistää auton ulkopuolisen maailman kanssa. Laaja 7-tuumainen (18 cm) näyttö, intuitiiviset äänikomennot ja markkinoiden ensimmäisenä räätälöitävä etusivun näkymä, jonka toiminnot käyttäjä voi itse määritellä. Näin varmistetaan, että tärkeimmät toiminnot ovat helposti ja turvallisesti käytettävissä ilman, että kuljettajan täytyy irrottaa katsettaan tiestä.

TomTom:iin yhdistetty navigointi sisältää Live-palvelut (eivät Suomessa lanseerauksen yhteydessä saatavilla). Se tarjoaa markkinoiden parhaat ajantasaiset liikennetiedot ja auttaa näin minimoimaan sekä ajoajan että polttonesteen kulutuksen.

Muiden avujen lisäksi yhteys auton omaan elektroniseen järjestelmään sallii pääsyn edistyneeseen eko-ajotoimintoon (Driving eco²), joka analysoi kuljettajan käyttäytymistä ja tarjoaa neuvoja polttoaineen kulutuksen vähentämiseksi.

Renault R-Link Store on autoilevan maailman ensimmäinen ohjelmistokauppa, jonka käyttäjä voi helposti selata ja ladata kaikenkattavia sovelluksia suoraan autosta tai tietokoneella ’My Renaultin’ kautta.

R-Linkin internetyhteys, Live-toiminnot ja sovellukset eivät ole saatavilla Suomessa lanseerauksen yhteydessä.

Kaikki  Renaut Clio -versiot ovat saatavilla kehittyneellä äänijärjestelmällä, joka on integroitu etuovien kaiuttimiin. Järjestelmä tunnetaan nimellä Renault Bass Reflex, ja se tuottaa saman äänenvoimakkuuden ja kuuntelunautinnon kuin kotikäytössä olevat 30-litraiset kaiuttimet. Järjestelmän avulla basson taajuustoisto on voimakkaampi ja saturaatio- sekä häiriökynnys on saatu nostettua korkeammalle.

Kaikki uuden Clion mallit on varustettu Bluetooth-radiolla, joissa on puhelimen handsfree toiminnot, sekä loistavan äänenlaadun omaava musiikin suoratoistotoiminto. Kaikissa radioissa on lisäksi USB- ja AUX-liitännät.

Navigointi- ja muiden perustoimintojen ohella on mahdollista ladata sähköpostit tai esimerkiksi hakea pysäköintiruutua sopivasta pysäköintitalosta. Tai vaikkapa lähin bensiiniasema.

 

 

Auto Bild