Tältä näyttää tuleva A-sarjan Mercedes!

Jos A-sarjan Mercedes oli aikaisemmin käytännöllinen ja erityisen tilava kokoisekseen, niin A-sarjan konseptimalli vaikuttaa joltain täysin eri tyyliseltä – todella urheilulliselta. Konsepti on ensi kertaa näytillä Shanghain autonäyttelyssä. Kolmiovinen coupe on tulinen kuin chilipippuri ja maustettu monin teknisin hienouksin.

Jos A-sarjan Mercedes oli aikaisemmin käytännöllinen ja erityisen tilava kokoisekseen, niin A-sarjan konseptimalli on täysin eri tyylinen – todella urheilullinen coupe. Konsepti on ensi kertaa näytillä Shanghain autonäyttelyssä. Kolmiovinen coupe on tulinen kuin chilipippuri ja maustettu monin teknisin hienouksin.

Ominaisilmettä antavat pitkä konepelti ja matala sivulinja, jotka vievät ajatukset entisestä A-sarjasta yhä kauemmas. Keulassa loistaa tietenkin Mercedesin tähtilogo, jota näyttää ympäröivän tähtitaivas, ja jäähdytinsäleikkö koostuu lukemattomista, hopeanhohtoisista kuusikulmioista. Sama teema toistuu erikoisvanteissa. Myös peräosio on näyttävä.

LED-ajovalot muodostuvat erillisistä valopisteistä. Huomiovalot koostuvat 90 hopeasomisteisesta valokuidusta, jotka on aseteltu siiven muotoon, ajovalojen yhteyteen.

Sisätiloissa kojelauta on laadittu muistuttamaan lentokoneen siiven muotoa ja päällystetty läpinäkyvällä, joustavalla materiaalilla.

On siis aivan kuin istuisi tyylikkäässä suihkukoneessa, jota korostavat vielä ilmanottopuhaltimien suihkumoottorimuoto sekä vaihdevalitsimen olomuoto korostavat. Punaisina hohtavat mittarit tuovat mieleen hävittäjäkoneiden suihkumoottorien jälkipolttimet.

Concept A -sarjan toimintoja ohjataan älypuhelimenh avulla. Kaikki toiminnot näkyvät kuvakkeina kojelaudan monitoiminäytössä. Näytön kuva on ainutlaatuisen terävä ja kolmiulotteinen.

Auto Bild