Tältä näyttää uusi urheilullinen Volvo S60

Volvo esitteli samanaikaisesti sekä uuden keskikokoisen S60-sedaninsa että uuden tehtaansa. Etelä-Carolinassa Charlestonin tehtaalla valmistettava uusi S60 on ensimmäinen Yhdysvalloissa valmistettava Volvo.

Volvo S60
Automaattijarrutuksella varustettu City Safety -järjestelmä jarruttaa nyt automaattisesti myös välttääkseen yhteentörmäyksen vastaantulevan ajoneuvon kanssa

Uusi S60 on samalla ensimmäinen Volvo, jota ei saa dieselmoottorisena. Volvo todistaa tällä sitoutumistaan sähköistämiseen ja perinteisten polttomoottorien jälkeiseen aikakauteen.

Uuteen S60-malliin on tarjolla kaksi lataushybridivaihtoehtoa. T6 Twin Engine AWD:ssä on mekaanisesti ja turbon avulla ahdettu bensiinimoottori sekä sähkömoottori, ja hybridijärjestelmän teho on 340 hevosvoimaa. T8 Twin Engine AWD:n järjestelmäteho on 400 hevosvoimaa. Myös T5- ja T6-bensiinimoottorit ovat saatavilla heti tuotannon alusta alkaen.

Care by Volvo – mutta ei Suomessa

Volvon asiakkaat voivat ensimmäisenä tässä segmentissä hankkia uuden S60:n Care by Volvo -tilauspalvelulla, jolla auton saa käyttöönsä ilman käsirahaa kiinteällä kuukausimaksulla perinteisen omistajuuden sijaan. Care by Volvon ansiosta auton hankkiminen on yhtä helppoa ja läpinäkyvää kuin vaikkapa matkapuhelimen.

Care by Volvo on tällä hetkellä tarjolla Saksassa, Italiassa, Norjassa, Puolassa, Espanjassa, Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja USA:ssa.

Volvo S60
Uusi Volvo S60 on linjakas premium-sedan.

– Aktiivialusta ja eri ajotilat tarjoavat erinomaista hallittavuutta ja innostavaa suorituskykyä, jotka tekevät tästä todellisen ajajan auton. Malli tuo myös 90-sarjasta ja muista 60-sarjan autoista tuttua tekniikkaa tähän segmenttiin, mikä tekee uudesta S60:stä yhden markkinoiden parhaista sporttisista sedaneista, sanoo Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Henrik Green.

Uusi S60 jakaa Volvon skaalautuvan SPA-alustan, turvallisuustekniikan ja tieto- ja viihdejärjestelmän aikaisemmin tänä vuonna lanseeratun uuden V60 Sportswagonin sekä 90-sarjan huippumallien ja XC60:n kanssa.

Automaattijarrutuksella varustettu City Safety -järjestelmä auttaa kuljettajaa välttämään vaaratilanteet. Volvon mukaan kyseessä on markkinoiden ainoa järjestelmä, joka havaitsee jalankulkijat, pyöräilijät ja suuret eläimet. City Safety jarruttaa nyt automaattisesti myös välttääkseen yhteentörmäyksen vastaantulevan ajoneuvon kanssa.

Valinnainen Pilot Assist -järjestelmä – joka tukee kuljettajaa ohjaamalla, kiihdyttämällä ja jarruttamalla hyvin merkityillä teillä nopeuteen 130 km/h asti – on päivitetty paremmalla kaarreajosuorituskyvyllä.

S60 sisältää myös tieltä suistumiseneston, vastaantulevien ajoneuvojen väistötoiminnon ja muita ohjaustukijärjestelmiä. Valinnainen risteävän liikenteen varoitin automaattijarrutuksella tarjoaa lisää turvallisuutta ihmisille auton sisä- ja ulkopuolella.

Volvon Sensus Connect -tieto- ja -viihdejärjestelmä on täysin yhteensopiva Apple CarPlayn ja Android Auton kanssa ja pitää kuljettajan koko ajan yhteydessä. Intuitiivinen hallinta tapahtuu tablettimaisella kosketusnäytöllä, joka yhdistää auton toiminnot, navigoinnin, yhteyspalvelut ja viihdesovellukset.

Uuden S60:n sähköistettyihin versioihin on tarjolla myös suorituskykyä parantava Polestar Engineered -varustetaso, jonka on kehittänyt Volvon sähköisten urheiluautojen erikoismerkki Polestar. Polestar Engineered on ainakin aluksi saatavana vain T8 Twin Engine -lataushybridiin.

Volvo S60
Uudet S60:t valmistetaan USA:ssa Volvon uudessa tehtaassa.