"Tämä automerkki ei todellakaan ole myytävänä"

Opelin emoyhtiö General Motors on selkeästi ottanut kantaa eurooppalaiseen tytäryhtiö Opeliin. Yhdysvaltalainen yritys vastasi 5. lokakuuta 2012 "ettei Opel ei ole myytävänä" – näin totesivat sekä GM-johtajat että Opelin hallintoneuvoston puheenjohtaja Steve Girsky.

Opel ei ole myytävänä, vaan General Motors aikoo seistä täysin Opelin takana, sillä Opel on kriittisen tärkeä GM:n tulevaisuuden onnistumisen kannalta Euroopassa.

Vain Euroopassa voi todella oppia rakentamaan hyviä autoja kustannustehokkaasti, totesi Opel-johtaja Thomas Sedran berliiniläiselle Tagesspiegel-sanomalehdelle. "Konsernin näkökulmasta olisi strateginen virhe jättää Eurooppa kilpailun ulkopuolelle." Yhdysvaltain pankki Morgan Stanley neuvoi taannoin General Motorsia myymään Opelin välttääkseen miljardiluokan tappiot.

Italialainen sanomalehti "Il Sole - 24 Ore" raportoi äskettäin väitteen Fiat-pomo Sergio Marchionnen äskettäin syttyneestä kiinnostuksesta Opeliin. Fiat aikoisi ottaa haltuunsa Opelin käytännössä turhaan, jos suunniteltu yhteistyö GM:n ja PSA-konsernin välillä epäonnistuisi, lehti kirjoitti, ilman viittauksia.

Fiat yritti ostaa Opelin jo vuonna 2009. Molemmat yritykset kamppailevat heikkenevillä kotimarkkinoillaan Euroopassa. Fiat pysyy pinnalla yhdysvaltalaisen tytäryhtiönsä Chryslerin voittojen avulla, kun taas GM etsii sen PSA-yhteistyötä hankintoihin, kehittämiseen ja tuotantoon. Allianssisuunnitelma PSA:n kanssa etenee, totesi Girsky.

Opelin toimitusjohtaja Sedran silti näkee merkittäviä säästöjä tuotannossa Opel-ja Vauxhall mallien suhteen.

 

Auto Bild