Tämä avittaa osaltaan Suomen nousemista lamasta: Kotimaisen huipputekniikan uusin läpimurto!

Suomalaisyhtiö Rightware kehittää ja toimittaa käyttöliittymiä autoteollisuudelle. Aiemmin yhtiö on kehittänyt digitaalisia mittaristoja Audille.

Rightware on aiemmin kehittänyt digitaalisen käyttöliittymän esimerkiksi Audi A4 -malliin. Nyt yhtiö lähtee mukaan projektiin, jossa tulevaan Nissan Gripz -crossoveriin luodaan tulevaisuuden elektroninen käyttöliittymä.

Rightwaren suomalaisen design-teamin viimeisin läpimurto on projekti, jonka puitteissa se kehittää yhdessä Nissan Japanin kanssa seuraavan sukupolven digitaalisen käyttöliittymän tulevaan Nissan Gripz -crossoveriin.

Nissan Gripz -konseptiauto esiteltiin juuri Frankfurtin autonäyttelyssä ja aiheesta on lisää muualla nettisivuillamme.

”Olemme innoissamme voidessamme toimia yhteistyössä Nissanin kanssa Gripz-projektin parissa. Halusimme oman designimme puitteissa heijastaa eräitä autoteollisuuden tulevaisuuden näkymiä ihmisen ja auton välisissä käyttöliittymissä, kuten esimerkiksi yhdistämällä auton muotokielen digitaaliseen suunnitteluun ja luoda saumattoman käyttäjäkokemuksen.”

”Havaitsemme kasvavassa määrin autonvalmistajien oivaltavan, että mikäli halutaan tehdä sellaisia autoja, joista asiakkaat pitävät, niissä on keskeisen tärkeää investoida digitaalisiin käyttöliittymiin. Samasta syystä autotehtaat antavat arvoa käyttämällemme, suunnittelijalähtöiselle Kanzi HMI -luontityökalulle”, kertoo Rightwaren markkinointijohtaja Olli Laiho.

Nissan Gripz crossover-konseptiautossa on suunnittelullisia viitteitä 1970-luvun alun Datsun 240Z -malliin ja kilpapolkupyöriin.