Tämä japanlaismerkki lopettaa yllättäen autojensa myynnin Euroopassa

Daihatsun uusien autojen myynti Euroopassa päättyy. Päätös oli tavallaan odotettavissa, sillä Toyotan sisarmerkki on suunnitellut lähtöä jo vuoden 2011 alkupuolelta.

Syyt Daihatsun euromarkkinoilta poistumiseen ovat moninaiset. Ensinnäkin vahva jeni tekee autojen tuonnin Japanista Eurooppaan vaikeaksi, ja lisäksi on otettava lukuun monen euromaan korkeat tuontitullit ja maakohtaisesti myös verot, jotka nostavat Keski-Euroopassa Daihatsu Cuoren ja Sirionin hinnan luvattoman korkealle.

Daihatsu myy Japanissa ennen kaikkea kevyitä eli niin kutsuttuja Kei-autoja, jotka saavat siellä olla enintään 3,39 metrin pituisia ja joiden moottorin iskutilavuus ei saa ylittää 660 kuutiosenttimetriä. Daihatsun ydinmarkkinat ovatkin Japanissa.

Merkki ei Materia-tila-auton (otsikkokuvassa) tai Copen-sportin avulla pystynyt myymään Saksan markkinoilla. Daihatsun mukaan merkin omistajilla ei kuitenkaan ole syytä huoleen, sillä varaosien saanti on turvattu ja takuukorjaukset suoritetaan kuten ennenkin. Suomessa uusia Daihatsuja ei ole myyty 2000-luvun alun jälkeen.

Katso myös japanilainen video Daihatsu Copen Roadsterista.

Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=ZmirT8Rykbo