Tämä on italialainen auto saksalaisessa kuosissa

Uusi Opel Combo on mielenkiintoinen ja kyvykäs tila-auto, jonka sukujuuret juontuvat kuitenkin Italiaan. Mallin taustalla on monitaitoinen Fiat Doblò.

Uusi Opel Combo on mielenkiintoinen ja kyvykäs tila-auto, jonka sukujuuret juontuvat kuitenkin Italiaan. Mallin taustalla on monitaitoinen, kompakti tila-auto Fiat Doblò, jonka ominaisuudet, muun muassa käytännölliset sivuliukuovet, ovat herättäneet paljon ihastusta pysäköintipaikkojen ahtaikoissa.

Combo tarjoaa tämän tyyliseksi autoksi suorastaan erinomaista jousitusmukavuutta, yhdistettynä hyvään kantavuuteen. Se on kotonaan röykkyisillä sorateillä ja lumiurissa, mutta onko viisipaikkainen Combo muilta osin yhtä käytännöllinen tapaus kuin Doblò? Irrotettavat lisäistuimet ovat saatavilla, ja se on hyvä juttu.

Miten vetää 1,6-litrainen turbodiesel 105 hevosvoiman turvin ja soveltuuko se oivallisesti manuaalivaihteiston seuraksi?

Arkikäytön kannalta ylhäältä saranoitu takaluukku on liian raskas esimerkiksi lyhyen naisihmisen käyttää, mutta vihjaamme, että tilattavissa on pariovet taakse.

Lue Auto Bild Suomen paperilehdestä 7/2012 Opel Combo 1.6 CDTI Tour -mallin koeajo.

 

Teksti: J. Peltonen