Tämä on kaikkien aikojen tehokkain Skoda Octavia

Skoda esitteli Genèven autonäyttelyssä tehokpakkaus Octavia RS 230:n.

RS 230 on tähän astisista tehokkain Skoda Octavia.​
RS 230 on tähän astisista tehokkain Skoda Octavia.​

Skoda Octavia RS 230 -mallin tuttu 2.0 TSI -bensiiniturbo kehittää erikoisversiossa 10 hevosvoimaa enemmän kuin vakiomallinen Octavia RS. Se oikeuttaa tekemään uutuusmallista kaikkien aikojen toistaiseksi tehokkaimman Octavian.

Samalla puhutaan myös toistaiseksi suurimmasta Octavian huippunopeudesta, sillä RS 230 pystyy kuusiportaisen manuaalivaihteiston kera 250 km/h huippuihin. Vakiomallin huiput merkitään 248 km/h.

RS 230:n keulailme vastaa tavallista RS-versiota, mutta ilmanotot ovat kookkaammat. Mallissa on vakiovarusteena 19-tuumaiset hohtavan mustat seosmetallivanteet. Takana on diffuusorilevy ja näyttävät pakoputket.

GT-etuistuimet tarjoavat riittävää mukavuutta pitemmälläkin matkalla, ja perforoidulla nahalla päällystetty ohjauspyörän kehä antaa hyvän otteen. Myös ohjauspyörästä löytyy toki RS-logo ja vaihdevalitsimen nahkaverhoillussa nupissa, istuimissa, käsijarrun kahvassa sekä käsinojissa on hienot punaiset tereet.

Nopeusmittarin näyttö yltää näyttävästi 280 km/h asti ja urheilullisuutta luovat myös alumiiniset polkimet.

Octavia RS 230 -farmari on myös käytännöllinen, sillä peruslitramäärä on 610 litraa ja tilan pystyy kasvattamaan 1740 litraan.