Tämä on kesän kuumin katumaasturi

Kia Sportage on tällä hetkellä katumaastureiden jyrkimmässä nousukiidossa Suomessa, selviää viimeisimmästä rekisteröintitilastosta.

Kia Sportagen rekisteröinnit ovat peräti 117 prosentin kasvu-uralla viime vuoden lukuihin verrattuna. Hiljattain uudistunut, kompakti ja nuorekaskin Sportage kiinnostaa nyt suomalaisautoilijoita aiempaa enemmän.

Myydyin katumaasturiksi laskettava henkilöauto maassamme on edelleen Nissan Qashqai eri muodoissaan, mutta sen rekisteröintien kasvu on huomattavasti maltillisempaa, reilut 14 prosenttia.

Lukumääräisesti Qashqain rekisteröinnit ovat kuitenkin vielä moninkertaiset Sportageen verrattuna. Nissan on tällä hetkellä Suomen seitsemänneksi rekisteröidyin henkilöautomerkki, mutta Kia hengittää jo seuraavana, kahdeksantena sen niskaan.

Autoalalla uskotaan, että keväisen veromuutoksen aikaansaama markkinahäiriö laimenee kesän myötä, ja autokauppa palaa ennustetulle 110 000 henkilöauton vuosimyyntiuralle. Se on kuitenkin aivan liian vähän, jotta Suomen henkilöautokannan ikääntyminen taittuisi.

Vaihtoautokauppa on sujunut hyvin kevään aikana. Mikäli uusien autojen kauppa ei vilkastu, uudehkoista vaihtoautoista saattaa tulla paikoittain jopa pulaa loppukesästä.

 

Lähde: Autoalan tiedotuskeskus

Teksti ja kuva: Harry Kuurio