Tämä on maailman nopein sarjatuotantofarmari

Cadillac CTS-V -farmari on varmasti maailman nopein sarjatuotantofarkku lajissaan. Tehoa V8-moottorista saadaan rajut, mekaanisesti ahdetut 564 hevosvoimaa.

Cadillac CTS-V on todella nopea tapaus, siitä pitävät huolen 556-hevosvoimainen mekaanisella Eaton-ahtimella höystetty V8 sekä neliveto.

Pysähtymisestä huolehtivat keulalla kuusimäntäiset ja takana nelimäntäiset Brembon levyjarrut. Jousitus on Magnetic Ride Control -aktiivijousitus. 19-tuumaisille taotuille aluvanteille on sommiteltu erityisesti tähän malliin kehitetyt Michelin Pilot Sport PS2TM -renkaat, jotka viimeistelevät pidon.

CTS-V on farmarina silti käytännöllinen, sillä tavaratilaakin on aivan kohtuullisesti. Tavaratilan alla on lisälokero, ja takaluukku toimii luonnollisestikin sähköllä – avautumiskorkeuden voi säätää.

V8:n seuraksi voi valikoida joko lyhytliikerataisen, kuusiportaisen Tremec TR-6060 -manuaalin tai kuusiportaisen Hydra-Matic -automaatin. Ohjauspyörässä on lisäksi F1-tyyliset vaihtosiivekkeet.

Kierroslukunäytöllä punaisen alueen rajan lähestyminen esiintuodaan punaisin LED-rivein, ja radalla voi nautiskella sivuttaiskiihtyvyyksistä G-voimamittarin avulla.

 

Auto Bild