Tämä sympaattisen näköinen otus voi vielä yllättää kaupungissa

Smart electric drive (ed) saa uuden kilpailijan Japanista, sillä Honda esitteli Tokion autonäyttelyssä minikokoisen sähköauton. Siihen liittyy jopa aurinkoenergialla toimiva tablettitietokone.

Sympaattisen näköinen Honda Micro Commuter -prototyyppi on 2,50 metrin mittaisena yhtä lyhyt kuin ensimmäisen polven Smart fortwo. Leveyttä Hondan protolla on vain 1,25 metriä ja korkeutta 1,45 metriä, jonka pitäisi riittää korkeutena.

Honda Micro Commuterin katolla sijaitsevat aurinkopaneelit lataavat osaltaan auton akkuja. Litium-ioniakut kehittävät 15 kW ja ne pystyy lataamaan alle kolmessa tunnissa.

Micro Commuter -protossa soveletaan joustavaa sisätilaratkaisua, jossa kaksi aikuista voidaan sijoittaa peräkkäisille istuimille tai sitten taakse saa kaksi kapeaa lastenistuinta.

Kun lastenistuimet otetaan pois, saadaan sopivasti kuljetustilaa ostoskasseille. Hondassa on erikoisuutena tablettitietokone, joka saa sähköä katon aurinkopaneeleista.

Sähköautoa testataan Japanissa ensi kerran ensi vuonna. Tavoitekohderyhmiin kuuluvat myös nuoret perheet ja ikäihmiset, joiden vaatimuksia kenttäkokeissa tullaan mittaamaan.

 

Auto Bild