Tämä turbodiesel kiihtyy 0–100 km/h 3,7 sekunnissa

Trident on superautomerkki, josta kaikki tuskin ovat kuulleet. Nimi viittaa hämäävästi Maseratin atraimeen, mutta sen kanssa asialla ei ole mitään tekemistä. Merkkihän on brittiläinen.

Trident Iceni on brittiläinen superauto, joka palvelee samalla nopeana GT- eli Grand Touring -matka-autona. Sen suurin erikoisuus on kuitenkin 6,6-litrainen V8,  joka osoittautuu turbodieseliksi!

Tehoa veekasista saadaan parhaimmillaan 670 hevosvoimaa ja vääntöä sitäkin muhkeammat 1 400 Nm.

Trident on kehitellyt Grand Toureriaan jo 11 vuoden ajan, joten nyt, kun moni saksalainen superautomerkki kellahtaa suoraan neljältä pyörältä, Union Jack hulmuaa ja Tridentin malli on valmis sarjatuotantoon.

Pituudeltaan 4,2-metrinen kaksipaikkainen sportti ensiesitellään yksityisessä, kutsupohjaisessa autonäyttelyssä Lontoossa 5.–7. syyskuuta.

Turbodieselistä on tarjolla kaksi versiota, joista 6,6 V8 Turbodiesel tuottaa joko 436 hv ja 1 288 Nm väännön, jolloin dieselin ohella voidaan ajaa myös biodieselillä ja kasviöljyillä.

Ellei se riitä, on saatavilla edellä mainittu 670 hv/1423 Nm muunnos. Parhaimmillaam katuraaseri päästää mustaa savua pakoputkistaan, kiihtyen nollasta sataan vain 3,7 sekunnissa – tuntuu varmaan "ihan ikenissä".

Huipuiksi ilmoitetaan noin 320 km/h. Hauska on myös Tridentin kulutus mitattuna 110 km/h nopeudella: vähän yli 4 l/100 km.

Katso myös video Trident Icenistä.

 

Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=1dujg2kI2Co