Tämäkin kuuma uutuus esitellään pian

Uusi Kia Sorento näyttäytyi jo ennen Pariisin 4.–19. lokakuuta pidettävää autonäyttelyä kotimaassaan Etelä-Koreassa.

Myös adaptiivinen vakionopeussäädin sekä risteävän liikenteen varoitin seuraavat uudessa Sorentossa.

Kia Sorenton kolmas sukupolvi suunnataan ennen muuta Yhdysvaltain markkinoille ja sen vuotuiseksi myyntitavoiteeksi asetetaan vähintään 270 000 kappaletta.

Katumaasturia tarjotaan viisi- ja seitsemänpaikkaisena ja se saapuu Saksassa myyntiin vuoden 2015 ensimmäisellä puoliskolla.

Uusin Sorento on edeltäjäänsä pitempi (4 780 mm, eli lisämittaa 95 mm), akselivälin kasvaessa kahdeksalla sentillä. Samalla katto madaltuu 15 mm, mutta sen ei silti pitäisi vaikuttaa haitallisesti tilan tuntuun.

Kian mukaan kaikilla kolmella istuinrivillä on aiempaa runsaammat tilat.

Uusimman Sorenton tunnistaa myös Kian tiikerikuono-jäähdytinsäleiköstä, älykkäästi aukenevasta takaluukusta, 360 asteen kamerajärjestelmästä sekä avaimettomasta lukituksesta.

Adaptiivinen vakionopeussäädin sekä risteävän liikenteen varoitin kuuluvat mukaan.

Saksassa tarjolla on viisi moottoria (172–270 hv), joista kolme on bensiinimoottoreita (2,4–3,3-litraiset varustettuna suorasuihkutuksella tai monipistesuihkutuksella) sekä kaksi edelleen kehitettyä turbodieseliä (2.0 ja 2.2 litraa).

Matkustamo suunniteltiin uusiksi Kian Euroopan-tutkimuskeskuksessa Frankfurtissa. Kojelaudan toiminnot on sijoiteltu avarammin ja pinnoite on pehmeää materiaalia. Lisäksi kosketusnäyttö on entistä kookkaampi.

Kakkosrivin istuimien selkänojat pystyy taittamaan suhteessa 40/20/40. Tavaratilan pituus on 87 mm mittavampi ja myös tilavuus luonnollisesti kasvaa.

Näin ollen seitsemänpaikkaisessa versiossa takimmaisten istuimien ollessa alas taitettuina tila kasvaa 515 litrasta 605 litraan (+ 17,5 %).