Tämän jos joskus saisi tuotantoon Uuteenkaupunkiin

Detroitin autonäyttelyn suosikkeihin kuuluu uusi amerikkalainen superauto Destino, joka ei olekaan ihan sitä, miltä se äkkiä katsoen näyttää.

Lähes kahden metrin levyinen Destino näyttää nimittäin hämäävästi Fisker Karmalta, mutta keulan logo ei olekaan Fiskerin. Destino on aivan uusi automerkki, joka on luotu yhteistyössä teollisuusmies  Gilbert Villerealin sekä General Motorsin entisen varapääjohtajan Bob Lutzin kanssa.

Designista vastaa Henry Fisker, joten yhdennäköisyys Fiskeriin selittyy, vaikka keulailme ja lokasuojat näyttävät sopivasti erilaisilta. Fisker Karmasta poiketen Destinossa on neljä pakoputkea sijoitettuna keskelle.

Karman kahden tehokkaan 161 hv sähkömoottorin ja Fordin kaksilitraisen 260 hv Ecotecin yhdistelmän  sijaan Destinossa murisee käsityönä tarkkuuskoottu Corvette ZR 1:n 6,2-litrainen LS9-tyyppinen pikkulohko-V8, josta otetaan tehoa mukavat 647 hevosvoimaa. Destinon vaihteistona toimii kuusiportainen manuaali tai optiona neliportainen  4L65E-automaattivaihteisto, jonka neliportaisuus ei ehkä ole niin kummallista. Se saattaa olla ainoita niin suuren vääntömomentin turvallisesti sietäviä automaatteja.

Sisätilojen perusajatus on lainattu Fisker Karmasta, joskin mittaristossa on eroja. Destinon tarkempia teknisiä tietoja julkistetaan kevään mittaan. Myöskään auton hintaa ei toistaiseksi ole määritelty.

ESC:n ja luistoneston lisäksi varustukseen kuuluu muun muassa yhdeksän turvatyynyä.

 

Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=9a3soQsiyrU