Tämän on ihan pakko olla yksi maailman kauneimmista autoista

Gullwing America (GWA) pitää uuden mallin esittelyssä aina huolen tyylin säilymisestä. Texasilainen virityspaja rakentaa klassikkoautojen eräänlaisia retropainoksia täydellä sydämellä ja siten, että klassisiin ominaisuuksiin linkityvät kaikki nykyajan vaatimukset.

Gullwing American uusimmasta ideasta, Mercedes SLS AMG:n kehitelmästä muunnetaan "näköispainosta" kuuluisasta 1955-mallisesta Mercedes-Benz 300 SC:stä.

Amerikkalaisen yhtiön toimitusjohtaja Arturo Alonso loi tietokonesuunnitteluna näissä kuvissa komeilevan varsinaisen unelma-auton, GWA 300 SLC:n, jossa SLS AMG:n alustalle istutetaan käsityönä valmistettu alumiinikori.

Jäähdytinsäleikkö on hyvinkin paljon 1955-mallista muistuttava ja ainakin se on kooltaan yhtä jättimäinen. Tosin Mercedes-tähden sijalla on Gullwing-yhtiön logo.

Näyttävissä, kapeankorkeissa ajovaloumpioissa sovelletaan LED-tekniikkaa. Näyttäviä ovat myös lokasuojat, joiden sisään mahtuvat hyvin etuakseliston 21-tuumaiset ja takaosan 22-tuumaiset aluvanteet.

Takana on pieni matkatavarateline ja arvatenkin LED-takavalot. Myös takaspoileri on näyttävä.

Siinä, missä alkuperäisen 300 SC:n sai sedanina ja roadsterina, uutuus on irrotettavalla kovakatolla toteutettu avomalli.

Ryhdytäänkö lähes täydellisesti varustettua GWA 300 SLC:tä valmistamaan? Se on täysin kiinni asiakkaiden kukkaronnyöreistä.

 

 

Auto Bild