Tämän perinteikkään maasturin tuotanto päättyy monien suureksi suruksi

Land Rover aikoo vähitellen ajaa alas yhdeksi maastoautojen ikoneista nousseen Defender-mallin tuotannon, kertoo Automotive News Europe. Päätöstä on enteilty – ja harrastajien keskuudessa kauhulla odotettu – jo jonkin aikaa.

Defender poistuu tuotannosta tämän vuosikymmenen puoliväliin mennessä. Syynä ei ole suosion hiipuminen, sillä sitä varmaan riittäisi vielä vuosikymmeniä, vaan lakitekniset seikat, joita tehtaan edustaja ei määritellyt.

Yhdysvalloissa syynä ovat kolariturvallisuus ja sivuturvatyynyjen puuttuminen.

Land Roverilla kehitellään parhaillaan Defenderin korvaajaa, mutta tulevan mallin ominaisuuksista tai mallinimestä ei toistaiseksi hiiskuta.

Perusmallin Land Roverista, joka myöhempinä aikoina sai Defender-nimen, on lyhyt 88 tuuman ja pitkä 110 tuuman akseliväli.

Perinteistä Land Roveria on valmistettu vuodesta 1948 ja mikä mielenkiintoista, erittäin suuri osa niistä, arvioiden mukaan jopa 75 prosenttia, on edelleen työ- tai harrastekäytössä. Niitä on valmistettu lähes kaksi miljoonaa.

Bernstein Research -tutkimustoimiston analyytikon arvion mukaan Defenderin korvaajamalli saataisiin myyntiin mahdollisesti vasta vuonna 2019.

Land Roverilla harkittaneen parhaillaan korvaajaksi nykyistä kalliimpaa alumiinikorista autoa, joka rakentuisi nykyisen Range Roverin pohjalevylle.