Tässä esimakua tulevasta katumaasturista – mikä merkki?

Upouusi Volvo XC90 -tuotantomalli esitellään vuonna 2015. Kohta avautuvassa Detroitin autonäyttelyssä esitellään tämän tulevan SUV:n konseptimalli.

Concept XC Coupé on toinen kolmesta muotoilututkielmasta, jotka antavat käsityksen saksalaismuotoilija Thomas Ingenlathin kynänjäljistä.

Syyskuussa 2013 Volvo paljasti Frankfurtin autonäyttelyssä jo aiemmin Volvo Concept Coupén, ja tuleva SUV vaikuttaa coupén tavoin itsevarmalta.

Sen puolisuunnikkaan muotoisen jäähdytinsäleikön molemmin puolin asemoituvat näyttävän kapeat ajovalot, joissa on LED-päiväajovalot.

Ingenlath muotoili takaosan täysin uusiksi. Särmikkäästi muotoillussa toteutuksessa luotetaan Coupé Conceptin tapaan C:n muotoisiin takavaloihin. Siten kaksiovinen ja nelipaikkainen Volvo XC Coupe Concept vie Concept Coupén ideoita uusille urille.

Järeät 21-tuumaiset kevytmetallivanteet, muhkeat pyöräkotelot ja korkeampi kattolinja antavat vankkaa ilmettä. Mukana on perinteisiä SUV-elementtejä, kuten korin sivulistat ja alleajosuoja. Jotkut osista ovat oranssinvärisiä, joka tuo ilmeeseen tiettyä vauhdikkuutta .

Volvolta ei toistaiseksi kerrota aiheesta lisätietoja. Moottorit uudistetaan kokonaisuudessaan.

Volvon dieselmoottorit asettuvat tehoalueelle 88 kW (120 hv)–169 kW (230 hv).

Vastaavasti bensiinimoottorien tehot merkitään 103 kW (140 hv)–225 kW (306 hv).

Ilmeisesti kaikkia moottoreita voidaan yhdistää sähköiseen voimansiirtoon ja siten myös käyttää niitä pistokehybridiversioissa.