Tässä olisi kovan luokan tuote myös Suomen poliisille!

Pelkät luodinkestävät ikkunaruudut ovat eilispäivää. Nykyään Jenkeissä monella gangsterilla ei näet ole pelkästään Colt-revolveria tai vastaavaa, vaan myös sotilaskäyttöön tarkoitettuja sarjatuliaseita, joiden luodit läpäisevät myös kevyen panssaroinnin.

Ford Police Interceptoriin saatavat panssaroidut ovet täyttävät jenkkiluokituksen 4. Ne torjuvat jopa 7,62 mm kaliiperin luodit.
Tämä ei ole NASA:n avaruusrakettien tutkimuskeskuksesta, vaan panssarilevyjen testausradalta.
Näkymä Ford Police Interceptorin takaistuimelta, "asiakastiskiltä"...

Yhdysvaltain Fordilla reagoitiin ongelmatilanteeseen. Merkki tarjoaa jatkossa Explorer-poliisiversioihin panssaroituja ovia, jotka kestävät myös Kalashnikovin eli AK-47 -rynnäkkökiväärin 7,62 mm luodit.

Ovet täyttävät jenkkiluokituksen 4 eli ne torjuvat jopa .30 kaliiperin luodit.

Yhdysvalloissa poliisiautojen kohden avataan onneksi harvoin tuli sarjatuliaseella, mutta maailmanlaajuisesti tilanne on Fordin mukaan pahempi.

Uudet panssarilevyt voi tilata Ford Police Interceptor -poliisiautoon erikoistilauksena. Uutiskanava Fox News’in mukaan ovet maksavat noin 1 500 dollaria kappale. Perusautona on V6-moottorilla varustettu Ford Explorer.

Exploreriin perustuva Ford Police Interceptor tuli markkinoille vuonna 2011 sen jälkeen, kun mallilla korvattiin partioautona erittäin suosittu Ford Crown Victoria V8. Police Interceptorit ovat luonnollisestikin jo lähtökohtaisesti panssaroituja, mutta perustaso ei torju isomman kaliiperin luoteja, ja siksi ovipaneeliratkaisu.

Ford Police Interceptorin konepellin alla murisee 3,5-litrainen ja 284-hevosvoimainen V6, joka toimii myös etanolilla.