Tässä taitaa olla maailman huvittavin auto

Kulmikas, käytännöllinen ja pätevä – ne ovat varmaan Daihatsu FC Sho Casen suunnittelijan avainsanoja. Tämän auton tapauksessa sana "kubistinen" voidaan ymmärtää sanaleikkinä: joko taitdesuuntana tai kulmikkaana muotona. Koriylityksiä ei 3,40 metrin pituisessa ja 1,90 metrin levyisessä autossa ole lainkaan.

Kulmikas, käytännöllinen ja pätevä– ne ovat varmaan Daihatsu FC Sho Casen suunnittelijan avainsanoja. Tämän auton tapauksessa sana "kubistinen" voidaan ymmärtää sanaleikkinä: joko taitdesuuntana tai kulmikkaana muotona. Koriylityksiä ei 3,40 metrin pituisessa ja 1,90 metrin levyisessä autossa ole lainkaan.

Kaiken kruunaa ratkaisu, jonka avulla korirakenne avautuu kuin hienossa kenkälaatikossa konsanaan.

Show-autoon kuuluu jättikokoinen näyttöruutu, mutta ainakin teoriassa autoon pitäisi mahtua lisäksi neljä henkilöä matkatavaroineen. Istuimet saadaan taitelluiksi tasaisiksi lattian alle.

Mitä lattian alla sitten on? Siellä ovat polttokennot, joiden avulla Daihatsu liikkuu sähköisesti paikasta toiseen. Varsinaisia ovia autoon ei kuulu, vaan liki auton pituinen "kenkälaatikonkansi" ratkaisee asian.

Erikoista tunnelmaa antavat sinisellä valaistut alumiinivanteet (!) sekä matkustamon ominaisvalaistus. Ehkä onkin niin, että Sho Case pysyy jatkossakin näyttelyautona.

 

Auto Bild