Tätä 7-paikkaista katumaasturia tuskin olet nähnyt!

Yhdysvaltain markkinoille suunnattu seitsemänpaikkainen Volkswagen Atlas on ennakkotiedoissa kantanut mallinimeä CrossBlue.

Volkswagen Atlas -katumaasturia tullaan myymään USA:n lisäksi Venäjällä sekä Lähi-idässä.
Volkswagen Atlasin kojelaudassa on joko 10,1- tai 12,3-tuumainen kosketusnäyttö. Saatavilla on myös muun muassa 480-wattinen Fender-äänentoistojärjestelmä.
VW Atlas tarjoaa tilaa seitsemälle hengelle.

MQB-pohjalevylle rakentuvan VW Atlasin 3,6-litrainen VR6-bensiinimoottori tuottaa 280 hevosvoimaa ja sen suurimmaksi vääntömomentiksi ilmoitetaan 350 Nm. Lisäksi tarjolla on 2.0 litrainen nelisylinterinen TSI-turbomoottori, josta saadaan tehoa 238 hevosvoimaa. Molempien moottorien yhteyteen linkittyy 8-nopeuksinen automaattivaihteisto.

Vetotavaksi saa etuvedon lisäksi nelivedon. Jälkimmäinen vaihtoehto on kuitenkin tarjolla yksinomaan VR6-moottorin yhteydessä.

Jatkossa pidetään myös hyvin mahdollisena, että Volkswagen Atlas -katumaasturista tehtäisiin GTE-versio Detroitin autonäyttelyssä esiintyneen Cross Coupé GTE -tutkielman pohjalta.

Atlasit valmistetaan Chattanoogassa, Tennesseen osavaltiossa. Yhdysvaltain lisäksi VW Atlas tulee vuoden 2016 lopulta lähtien saataville myös Venäjällä sekä Lähi-idässä.