Tätä avoautoa ei osattu odottaa

Hollantilainen urheiluautomerkki Spyker julkisti Pebble Beachissä, Floridassa uuden ja näyttävän B6 Venator Spyder -konseptiauton.

Spyker B6 Venator Spyder Concept perustuu Genèven autonäyttelyssä maaliskuussa 2013 esiteltyyn coupe-malliin.

Spyker Venatorin koripaneelit ovat hiilikuitua ja runko on valmistettu alumiinista. Poikittainen V6-keskimoottori tuottaa ainakin  375 hevosvoimaa ja siihen kytkeytyy kuusivaihteinen automaattivaihteisto.

Spykerin mukaan avoversion omamassa on alle 1 400 kiloa, joten ajo-ominaisuuksien pitäisi 400 hv luokkaan asettuvin tehoin olla huipputasoa.

Sekä istuimet että sisäpaneelit on verhoiltu muhkeasti ruskealla nahalla. Keskikonsolin ja kojelaudan pinnoite muistuttaa harjattua alumiinia ja klassikkotyylisissä katkaisimissa on menneiden aikojen urheiluautojen otetta.

Spyder käynnistyy keskikonsolin painikkeesta. Sytytysvirta aktivoidaan sitä ennen erillisen suihkukonemaisen katkaisimen avulla, joka sijaitsee punaisen suojakannen alla.

Automaattivaihteistossa on yhtä näyttävä valitsin kuin coupessa. Nyt on kuitenkin päädytty alumiiniputkeen, joka kulkee keskikonsolin ja keskikyynärnojan läpi.