Tätä et ennen nähnyt

Yhdysvalloissa lanseerataan jo tammikuussa 2014 stealth-lentokoneen tyylisesti muotoiltu kulmikas sähköauto Cadillac ELR, joka noudattelee merkille ominaista kantikkaan jännittävää designia.

Itse asiassa ELR (Electrified Luxury Coupe) tuo eniten mieleen Chevrolet Volt -pohjaisen Cadillac Converj -konseptiauton, joka esiteltiin Detroitin autonäyttelyssä 2009. Mukana on piirteitä myös CTS Coupesta sekä ATS-sedanista.

Kuten ehkä arvata saattaa, ELR on tavallista sähköautoa tuntuvasti kalliimpi, mutta statusarvon omaavalle sähköautolle myönnetään määrätyissä osavaltioissa jopa 7 500 dollarin hintakannustin. Vielä ei tiedetä, saadaanko ELR jatkossa myös euromarkkinoille.

Cadillac myöntää sähköautolleen kahdeksan vuoden tai 160 000 kilometrin takuun. Auto vastaa teknisiltä ominaisuuksiltaan täysin Chevrolet Voltia, toisin sanoen ajoakun tukena ja turvana on 1,4-litrainen Ecotec-bensiininelikko.

Sporttisuutta antavat 20-tuumaiset kevytmetallivanteet sekä pitkälle viety pyöräntuenta tietokoneohjattuine säädettävine iskunvaimentimineen.

ELR:n runsaaseen varuste-arsenaaliin sisältyvät esimerkiksi sisätilojen pehmeä LED-valaistus, järeä hifijärjestelmä sekä kahdeksantuumainen kosketusnäyttö, puhumattakaan tietenkin nahkaverhoilusta, hiilikuitu- sekä kromilistoista ynnä jalopuupaneloinnista. Sanomattakin selvää, että kojelauta on verhoiltu käsin ommellulla nahalla.

Ulkoisiin ja turvavarusteisiin liittyvät muun muassa LED-ajovalot, kaistavahti, hätäjarrutustehostin tai niin sanotut Pre-Collision -etuistuimet, jotka avittavat hätäjarrutustilanteessa esikiristämällä turvavyöt.

Cadillac ELR:n suoritusarvot ovat kohdillaan, sillä auto kiihtyy sataan yhdeksässä sekunnissa, joka on sekunnin nopeammin kuin Volt. Hinta asettuu cadillacmaisesti 76 000 dollariin, reiluun 56 000 euroon.

Määrä on melkoisesti enemmän kuin Chevrolet Volt -serkun Amerikan-hinta 26 700 taalaa, joka vastaa noin 20 500 euroa, mutta onhan Cadillacissa loisteliaana merkkinä aivan oma sädekehänsä eikä sellaista myöskään ole jokaisella.