Tätä et usko todeksi: Pohjois-Korean ainoa tv-automainoskin on surkea – katso täysin uskomaton video!

Maailman suljetuimmassa maassa, sotilasdiktatuuri Pohjois-Koreassa valmistetaan vuosittain kourallinen autoja hallituksen omaan käyttöön. Tämä Pyonghwa on Fiat Sienan kopio, eikä todellakaan Pohjois-Korean omaa suunnittelua.

Uskomatonta kyllä, maailman suljetuimmassa maassa, sotilasdiktatuuri Pohjois-Koreassa, valmistetaan vuosittain kourallinen autoja hallituksen ja turvallisuuspoliisin käyttöön. Tavallisille, nälkää näkeville kansalaisille auto on täydellistä utopiaa, koskaan toteutumaton haaveuni.

Videon tv-mainoksessa esiintyvä Pyonghwa Hwiparam on todellisuudessa Fiat Sienan kopio, eikä todellakaan Pohjois-Korean omaa suunnittelua, vaikka propagandamainoksessa tehtaan johtaja selittääkin henkensä edestä jotain muuta.

Pyonghwa (PMC) on harvinainen yhteisyritys eteläkorealaisen tahon kanssa. Eteläkorealaisista automerkeistä Pohjois-Koreassa ei saa puhua sanallakaan – eikä myöskään Etelä-Koreassa ole lupa mainita pohjoiskorealaisia autoja, sillä maat ovat edelleen Korean sodan jälkeen vain aselepotilassa. Yhtiö kuitenkin valmistaa tai on valmistanut lisäksi kiinalaisia automalleja.

Mekong Auto on myynyt Fiateja vuosien ajan Vietnamissa, ja yhteistyön Vietnamin ja Pohjois-Korean välillä arvellaan saattaneen edesvaikuttaa Pyonghwa Hwiparamin valmistukseen Pohjois-Koreassa. Autot tuotaneen Vietnamista sarjoina.

Pyonghwalla on kirjava joukko muitakin entisiä ja nykyisiä malleja, jotka linkittyvät esimerkiksi kiinalaiseen Brillianceen. Valmistusmäärät ovat erittäin vähäisiä.

On mielenkiintoista, että Pyonghwa merkitsee "rauhaa", vaikka autoa valmistetaan valtiossa, joka käyttää kaiken energiansa sodan valmisteluun sitä maata vastaan, jonka kanssa yhteistyöyritys on saatu aikaan.

 

 D. Hutchings

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=qM3UAnCH5IE