Tätä Ferraria ei takuulla huutokaupata klo 03.20 aamuyöllä

Tätä Ferraria ei huutokaupata klo 0320AM aamuyöllä, vaan kyseessä on harvinaisen yksilön alustanumero. Auton tuleva tavoitehintapyyntö ylittää oletettavasti 2,5 miljoonaa euroa.

Maailman suurin laadukkaiden keräilyautojen huutokauppakamari RM Auctions päätti ilmoittaa Pariisin maailmankuulussa Retromobile-näyttelyssä Ferrari-yksilöstä, joka on tulossa huutokaupattavaksi. Kyseessä on yksi maailman kuuluisimmista kisayksilöistä.

1953  Ferrari 340/375 MM Pininfarina Berlinetta Competizione, alustanumero 0320AM, tarjotaan myytäväksi 25. toukokuuta Italian Cernobbion Concorso d'Eleganza Villa d'Estessä ja autoa voi ennakkotarkastella Retromobile-näyttelyssä.

Kaikki kilpa-Ferrarit ovat toki erityisluonteisia, mutta vain ani harva voi ylpeillä vastaavilla saavutuksilla kuin alustanumero 0320AM. Se oli yksi tehtaan kolmesta vastaavasta kaudeksi 1953 valmistetusta.

Sillä ajoi kaudella peräti kolme maailmanmestaria: Alberto Ascari, tri Nino Farina sekä Mike Hawthorn. Se tuli kuuluksi Hawthornin ja Farinan luotsaamana vuoden 1953 Le Mansin 24 tunnin ajoissa, mutta lopputuloksena oli diskaus vahvalta kakkossijalta. Syynä oli jarrunesteen lisääminen kesken kilpailun.

Auto huutokaupataan samoissa väreissä joihin se oli maalattu kyseisen Le Mansin  kisan aikana.

Lisäksi Alberto Ascari ja Luigi Villoresi ajoivat yksilöllä Spa 24 tunnin kestävyysajoissa. Pescaran 12 tunnin kestävyysajoissa Hawthorn ja Maglioli ajoivat sillä yleiskilpialun voittoon. Maglioli voitti sillä myös kisan Circuit Guadeloupen radalla.

340/375 MM osoitti myös hämmästyttävää suorituskykyä La Carrera Panamericana -maantiekilpailussa, jonka viimeisellä osuudella Maglioli ajoi uskomattomalla 222 km/h keskinopeudella lähes 360 kilometrin matkan (!!) sijoittuen yleiskilpailun kuudenneksi.

Oltuaan pitkään Yhdysvalloissa tunnetussa autokokoelmassa vm. 1953 Ferrari siirtyi brittiläisen teollisuusmiehen ja kuuluisan autokeräilijän Sir Anthony Bamfordin kokoelmiin, jolla auto oli ennen kuin nykyomistaja hankki sen vuonna 2004.

Poikkeuksellisen tarkasti entisöity 0320AM on valmiina esiteltäväksi tai ajettavaksi missä tahansa maailman johtavassa keräilyautotapahtumassa.

RM Auctions Europen toimitusjohtaja Max Girardo toteaa:

"Alustanumero 0320AM on keräilijöille ainutlaatuinen tilaisuus hankkia yksi maailman merkittävimmistä kilpa-Ferrareista.”

Alustava arvio hintapyynnöstä lienee 2,6 miljoonan euron alueella.

 

 

Teksti: J. Peltonen