Tätä urheilumallia valmistetaan vain 3500 kappaletta

VW esittelee Chicago Auto Showssa (7.–18. helmikuuta 2013) maailman ensiesittelynä Beetle GSR -mallin. Mistä GSR saa innoituksensa?

Tasan 40 vuotta sitten esiteltiin Kuplan 1303 S -versio, jossa oli 50-hevosvoimainen bokserimoottori. Se oli silloin kaikkien aikojen urheilullisin Kuplavolkkari, joka tunnistaa kelta-mustasta värityksestä.

GSR-lyhenne muodostuu saksankielisistä sanoista "Gelb-Schwarzer Renner", keltamusta kilpuri.

Uuden keltaisen Beetle GSR:n moottorina toimii Golf GTI:stä lainattu 210-hevosvoimainen TSI-tekniikka. Kyljissä on tietenkin GSR-logot. Erikoisuutena GSR:n voi tilata myös harmaa-musta -yhdistelmänä.

Siinä missä Kupla 1303 S:ssä oli siihen aikaan mittavat 15-tuumaiset teräsvanteet ja 175-sarjan renkaat, on Beetle GSR:ssä 19-tuumaiset kevytmetallivanteet ja 235/40 -mittaiset renkaat.

Voiko näiden mallien huippunopeuksia verrata toisiinsa? Ei aivan, sillä Kupla 1303 S liikkui  142 km/h kun taas Beetle GSR pystyy 229 km/h huippuihin. Siihen saa valinnaisena DSG-automaattivaihteiston.

Ohjaamossa on R-Line -urheiluistuimet keltaisin ompelein sekä tyylikäs nahkakehäinen ohjauspyörä.

R-Line- tyyli jatkuu myös kojelaudassa, GSR-tyylisessä vaihdevalitsimessa ja nahkaisessa käsijarrunkahvassa sekä keltaompeleisissa mustissa matoissa.

 

Auto Bild