Tavisuutuuksia Kialta, Toyotalta ja Peugeotilta

Kia Ceed Sportswagon, Toyota Auris ja Peugeot Rifter ovat 18. maaliskuuta sulkeutuvan Geneven 88. kansainvälinen autonäyttelyn perusautoja.

Kia Ceed ja Ceed Sportswagon

Kia Ceed Sportswagon
Kia Ceed Sportswagon

Kia Ceed Sportswagon on kolmannen sukupolven Ceed-mallin hyvän näköinen farkkuversio. Euroopassa suunnitellut ja valmistettavat 5-ovinen Ceed ja farmarimalli Ceed Sportswagon tarjoavat uusia teknologioita, urheilullista muotoilua ja dynaamisen ajotuntuman.

Uusi Ceed on poistuvaa cee’d-mallia matalampi, leveämpi ja takaylityksen osalta pidempi. Sportswagonin muotoilu on mahdollistanut tavaratilan kasvattamisen 600 litraan.

Uuden Ceedin ja Ceed Sportswagonin moottorivalikoima koostuu kolmesta bensiinimoottori- ja kahdesta dieselmoottoriversiosta. Litrainen 120 hv:n bensiinimoottori nousee varmasti suosituimmaksi. Uutena moottorina tulee tarjolle 1,4-litrainen bensiiniturbo (140 hv).

Uudet Ceed-mallit saapuvat Suomeen syksyllä.

Toyota Auris

Toyota Auris
Toyota Auris

Toyota Aurisista tulee tarjolle vain yksi perinteinen polttomoottori eli ahdettu 1,2-litrainen bensiinimoottori, kun nykyisen mallin saa neljällä perinteisellä voimalinjalla ja hybridinä.

1,8-litraiseen bensiinimoottoriin perustuvan tutun hybridivoimalinjan (122 hv) rinnalle esitellään nyt ensimmäistä kertaa täysin uusi hybridijärjestelmä, joka perustuu 2,0-litraiseen bensiinimoottoriin.

Uusi Auris perustuu Toyotan TNGA-pohjalevyratkaisuun, jonka perusominaisuudet takaavat myös korkeampitehoiselle (180 hv) hybridijärjestelmälle todella hyvät lähtökohdat loistavalle ja urheilulliselle ajotuntumalle.

Ensi vuonna Eurooppaan saapuva uusi Auris on ulkomitoiltaan edeltävää mallia 40 milliä pidempi, 30 milliä leveämpi ja 25 milliä matalampi.

Peugeot Rifter

Peugeot Rifter
Peugeot Rifter

Peugeot Rifter on Opel Combon ja Citroën Berlingon sisarmalli – siis Peugeot Partnerin seuraaja. Rifter on varustettu Peugeotin i-Cockpit-ohjaamolla. Rifterin saa kahtena pituusversiona ja sekä 5- että 7-paikkaisena.

Syksyllä Suomeen tulevan Rifterin moottorit ovat 1,2-litrainen PureTech-bensiinimoottori (110 ja 130 hv) ja 1,5-litrainen BlueHDi-diesel (75, 100 ja 130 hv).

Kia Rio GT-Line

Kia Rio GT-Line
Kia Rio GT-Line

Kia Rio GT-Line on jatkoa Kia-mallistossa hiljattain esitellylle urheilulliselle GT-Line-varustasolle. Uuden Rio GT-Linen tunnistaa kromisilla yksityiskohdilla varustetusta kiiltävänmustasta tiikerinkuonokeulasta, 17-tuumaisista kevytmetallivanteista ja jääpala-led-etusumuvaloista. Muita Rio GT-Linen ulkoisia tunnusmerkkejä ovat tuplapakoputket, led-huomiovalot, sivuikkunoiden kromikoristeet, kiiltävän musta kattospoileri ja ovikynnysten korostukset.

Litraisen bensiiniturbomoottorin saa Rio GT-Lineen 120-hevosvoimaisena versiona, ja siihen tulee tarjolle 7-vaihteinen kaksoiskytkinautomaatti. Uusi Rio GT-Line tulee Suomessa myyntiin kesällä.

Kia Optima

Kia Optima
Kia Optima

Kia Optiman uudistukset koskevat moottoreita, muotoilua ja varusteita. Optimaaan tulee tarjolle kaksi uutta voimanlähdettä:1.6 CRDi -dieselmoottori (136 hv/320 Nm) ja 1.6 T-GDI -bensiiniturbomoottori (180 hv). Molemmat uudet moottorit ovat saatavana 7-vaihteisella kaksoiskytkinautomaatilla.

Uudistunut Kia Optima saapuu Suomeen syksyllä.