Täysin uusi 10. sukupolven Honda Civic

Täysin uusi 10. sukupolven viisiovinen Civic on paljon edeltäjäänsä suurempi. Sen ajo-ominaisuudet ovat entistä paremmat ja turbomoottorit ovat sekä tehokkaita että taloudellisia. Kaikissa malleissa on erittäin monipuolinen turvavarustelu ja paljon mukavuusvarusteita.

Honda Civic, jonka historia alkaa vuodesta 1972, on yksi maailman eniten myydyistä automalleista. Sitä on valmistettu lähes 19 miljoonaa kappaletta, joista Suomessa on myyty yli 60 000 autoa.

Honda asetti uudelle Civicille kunnianhimoiset tavoitteet. Siitä haluttiin tehdä muotoilultaan, suorituskyvyltään ja ajettavuudeltaan urheilullinen auto, joka tarjoaa samalla luokkansa suurimmat tilat ja korkealuokkaisen matkustusmukavuuden.

Edeltäjiensä tapaan uusi urheilullisen näköinen Civic yllättää tiloillaan. Sen akseliväli on pidentynyt yli kymmenellä sentillä 2,697 metriin, minkä ansiosta autossa on mahtavat sisä- ja tavaratilat. Etuistuimen säätövarat ovat kasvaneet niin, että mainio ajoasento löytyy entistä helpommin. Takana on peräti 95 mm edellistä mallia enemmän jalkatilaa ja myös hartiatila on kasvanut.

Uusi Honda Civic on aina tehokas, sillä jo perusmoottorina oleva 1,0-litrainen VTEC TURBO kehittää 95 kW (129 hv). Vielä enemmän voimaa kaipaaville on vaihtoehtona 1,5-litrainen VTEC TURBO, jossa on tehoa 134 kW (182 hv). Vaihteistoksi voi kummankin moottorin yhteyteen valita joko sulavaliikkeisen käsivalintaisen tai edistyksellisen CVT-vaihteiston.

Honda Civicin täysin uuden perusrakenteen avulla siitä haluttiin tehdä luokkansa paras ajettavuudessa ja mukavuudessa. Lähtökohtana on aiempaa kevyempi perusrakenne, jonka vääntöjäykkyys on peräti 52 prosenttia aiempaa suurempi. Myös korin vääntö- ja taivutusjäykkyys on paljon aiempaa parempi. Polttoainesäiliön uudella sijoituksella painopistettä saatiin alemmaksi. Takana on täysin uusi monivarsijousitus, joka viimeistelee alustan toiminnan.

Uuden Honda Civic 5D:n hinnat alkavat 1,0 Comfortin 23 415,98 eurosta. Hondan filosofian mukaan kaikissa malleissa on vakiona SENSING -turvavarustepaketti, johon kuuluvat aktiivinen törmäyksen varoitusjärjestelmä, kaistavaroitin, kaistavahtijärjestelmä, tieltä suistumisen ennakointi, liikennemerkin tunnistusjärjestelmä, älykäs mukautuva vakionopeudensäädin, älykäs nopeusrajoitin ja alhaisen nopeuden seuranta (CVT-mallit).

Kaikissa uusissa Civiceissä hintaan sisältyvät lisäksi muun muassa automaatti-ilmastointi, mittariston suuri tietoruutu, vähintään 16-tuumaiset kevytmetallivanteet, automaattiset ajovalot, kaukovaloautomatiikka, jarrujen paikallapitoavustin, saattovalotoiminto, mäkilähtöavustin ja puhelimen kädet vapaana toiminto.

Seuraavalla tasolla on Civic 1,0 Elegance, jonka hinta on käsivalintaisella vaihteistolla varustettuna 25 787,66 euroa. Vakiovarusteisiin kuuluu edellisten lisäksi uusi Honda Connect, johon voi liittää uusimmat älypuhelimet, monipuolinen navigaattori, peruutuskamera, pysäköintitutkat edessä ja takana, tummennetut ikkunat ja paljon muuta.

Ylellisin Civic 1,0 on Executive (28 327,02 €), jossa on edellä mainittujen varusteiden lisäksi kuolleen kulman avustin, poikittaisliikennehälytin, LED-ajovalot, älyavain, High Power äänentoisto 11 kaiuttimella, avattava lasikatto ja mukautuva iskunvaimennus, josta kuljettaja voi valita joko tavallisen tai dynaamisen asetuksen. Executive-varustetason saa myös Premiumina (30 119,48 €), jolloin autossa on vielä nahkaverhoilu, langaton puhelimen lataus ja istuinlämmitys takaistuimen reunapaikoilla.

Kaikkiin Civic 1,0 -malleihin saa CVT-vaihteiston noin 1 400 euron lisähintaan.

Tehokkaammissa 1,5-litraisissa Civiceissä painotetaan urheilullisuutta ja niiden hinnat lähtevät 29 696,89 eurosta. Sport-varustetasoon kuuluu kaikki mitä löytyy 1,0 Elegancesta ja vielä LED-ajovalot, sporttinen korisarja ja kookkaan pakoputken ulostulo keskeltä.

Honda Civic 1,5 Sport Plussassa (32 360,20) on varustelistaa jatkettu kuolleen kulman avustimella, poikittaisliikennehälyttimellä, älyavaimella, High Power äänentoistolla, avattavalla lasikatolla ja mukautuvalla iskunvaimennuksella.

CVT-vaihteiston lisähinta Civic 1,5 Sporteissa on vajaat 2 400 euroa.

Mallisarjan huipulla on vain CVT-vaihteisena saatava Civic 1,5 Prestige (36 197,17 €), jossa on kaikki Sport Plussan varusteet ja nahkaverhoilu, istuinlämmitys takaistuimen reunapaikoilla sekä langaton puhelimen lataus. Urheilullista korisarjaa Prestigessä ei ole, vaan sen tunnistaa kromatuista oven kahvoista ja jäähdyttäjän säleiköstä.