Täysin uusi korealainen katumaasturi Suomessa

Kokonaan uudella Tucsonilla on merkittävä osansa Hyundain Euroopan liiketoiminnassa, sillä C-segmentin SUV-mallien myynti vastasi 22 prosenttia merkin kokonaismyynnistä vuonna 2014. Mallin muotoilusta vastaa Hyundain muotoilujohtaja Peter Schreyer.

Valittavana on kaksi bensiinimoottoria: 135 hv (1,6-litrainen GDI) tai 176 hv (1,6-litrainen T-GDI) – sekä kolme diesel-vaihtoehtoa: 115 hv (1,7-litrainen), 136 hv (2,0-litrainen) tai 184 hv (2,0-litrainen High Power).

Tucsonin etuosaa hallitsee kuusikulmainen etusäleikkö, joka yhdistyy LED-ajovaloihin. Siiven muotoon luotu ja LED-päiväajovalojen ympärille kasvava ilme antaa autolle yksilöllisen tyylin ja luo visuaalisen vaikutelman auton leveydestä.

Siirtämällä A-pilaria taemmaksi erottuu pitkä konepelti. Pyöränkoteloiden muoto korostaa auton dynaamista ulkoasua jopa auton seistessä paikallaan. Veistokselliseen sivuprofiiliin muodostuva Z-muotolinja korostaa takapyörän kaaria ja auton voimakasta olemusta. Takaosan puhdas muotoilu vaakatasoisine linjoineen, korostaa nousevaa takalokasuojan muotoa, tuoden samalla esiin auton näyttävät takavalot.

Sisätilat, joissa on käytetty runsaasti kosketukselle miellyttäviä ja korkealaatuisia materiaaleja ja jotka ovat läpäisseet laajan ergonomiatesti, antavat matkustajille helpon ja nautinnollisen käyttökokemuksen. Keskikonsolin selkeyttä on tuotu esiin vaakatasoisella asettelulla. Autoon on myös mahdollista saada elegantti viininpunainen istuimien nahkaverhoilu tuomaan lisää hienostuneisuutta matkustamon tunnelmaan.

Uusien tekniikoiden esittely tarkoittaa, että uusi Tucson on myös yksi täydellisimmin turvallisuusvarustelluista autoista omassa luokassaan.

Täysin uusi Tucson on rakennettu kokonaan uudelle alustalle, mikä mahdollistaa runsaat sisätilat. Nerokkaan suunnittelun ansiosta autossa on erinomainen sisä- ja ulkomittojen suhde. Sisätilat on optimoitu niin, että matkustamo on mukava ja ilmava. Tavaratilaa on ruhtinaalliset 513 litraa takaistuimen ollessa normaaliasennossaan.

Täysin uusi Tucson tarjoaa paljon mukavuus-sekä käyttöominaisuuksia. Autoon on tarjolla lämmitettävät sekä ilmastoidut etuistuimet, joiden aikaisempaa pidempi istumatyyny tarjoaa myös paremman tuen sekä mukavuuden. Älykäs automaattinen takaluukku (joka aukeaa tarvittaessa, kun avaimen haltija lähestyy autoa) sekä pysäköintiavustin lisäävät jokapäiväistä käyttömukavuutta.

Uuden sukupolven navigointijärjestelmä on yli kolme kertaa nopeampi kuin edeltävä versio ja Hyundai tarjoaa seitsemän vuoden päivitykset TomTom LIVE -palveluun.

Uusien tekniikoiden esittely tarkoittaa, että uusi Tucson on myös yksi täydellisimmin turvallisuusvarustelluista autoista omassa luokassaan. Varustukseen kuuluu automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (Autonomous Emergency Braking System), jossa on kolme toimintatilaa: jalankulkija, kaupunki ja maantie. Järjestelmä laukaisee automaattisen jarrutuksen havaitessaan edessä olevan esteen.

Uutuus on varustettu kaistavahdilla (Lane Keeping Assist System), joka varoittaa kuljettajaa ja korjaa ennaltaehkäisevillä ohjausliikkeillä, mikäli auto on ajautumassa ajokaistalta. Varustukseen kuuluu myös risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (Rear Traffic Cross Alert), joka peilaa 180 asteen aluetta auton takana ja varoittaa esteestä tai muusta risteävästä liikenteestä.

Tehokkaisiin varoitusjärjestelmiin kuuluu myös kuolleen kulman varoitusjärjestelmä (Blind Spot Detection), joka auttaa havainnoimaan liikennettä auton sivuilla. Nopeusrajoituksen tunnistustoiminto (Speed Limit Identification Function) tarkkailee tien varrella olevia liikennemerkkejä ja huomauttaa tarpeen vaatiessa ylinopeudesta.

Muille tiellä liikkujille täysin uusi Tucson tarjoaa turvallisuutta muun muassa aktiivisella konepellillä (Active Hood System), joka mukautuu törmäyksessä ja nostaa auton konepeltiä takareunastaan ja näin vaimentaa jalankulkijan tai pyöräilijän törmäysvammoja.

Täysin uusi Tucson tuo tarjolle yhden luokkansa laajimmista voimansiirtovalikoimista. Valittavana on kaksi bensiinimoottoria: 135 hv (1,6-litrainen GDI) tai 176 hv (1,6-litrainen T-GDI) – sekä kolme diesel-vaihtoehtoa: 115 hv (1,7-litrainen), 136 hv (2,0-litrainen) tai 184 hv (2,0-litrainen High Power).

Uuden turboahdetun 1,6-litrainen T-GDI (176 hv) moottorin yhteyteen saa uuden 7-nopeuksisen kaksoiskytkin-automaattivaihteiston (7DCT) tai 6-nopeuksisen manuaalivaihteiston.

Kaikki moottorit on jalostettu tarjoamaan yhä parempaa ajettavuutta sekä polttoainetaloudellisuutta. Moottorit alittavat myös Euro 6 -päästövaatimukset. Hyundai valmistaa kaikki Euroopassa myytävät uudet Tucsonit Tshekin tasavallassa.