Täysin uusi Mazda CX-5: Euroopan ensiesittely Geneven autonäyttelyssä

Mazda on tänä vuonna 50. kertaa mukana Geneven autonäyttelyssä ja avaa samalla myös 50 vuotis juhlallisuudet Suomessa. Mazda juhlistaa tasavuosia esittelemällä suositun keskikokoisen CX-5-katumaasturinsa toisen sukupolven mallin ensimmäistä kertaa Euroopassa.

Täysin uuden CX-5:n ensimmäisen sukupolven Jinba Ittai ‑luonnetta on kehitetty entisestään G-Vectoring järjestelmän avulla. Mazdalla halutaan, että myös matkustajat pääsevät paremmin osallisiksi ihmiskeskeisestä filosofiasta, joka pohjautuu kuljettajan ja auton saumattomaan vuorovaikutukseen.

Sisätilat ovat entistä hienostuneemmat. Materiaalivalintoihin ja intuitiiviseen käytettävyyteen on kiinnitetty entistä suurempi huomio. Ergonomiaan ja mukavuuteen on panostettu kokonaisvaltaisesti: autossa on muun muassa uusi tuulilasiin heijastava HUD näyttö, väsymystä ehkäisevät istuimet ja merkittävästi parantunut äänieristys.

Myös ajo-ominaisuudet ovat kohentuneet alustan ja voimalinjan parannusten ansiosta. Uuden, ajoa vakauttavan G-Vectoring Control (GVC) ‑järjestelmän ohella uutuusmallista löytyvät kaikki muutkin Mazdan aktiivisen turvallisuuden innovaatiot. Entistä matalampi kattolinja ja minimalistinen muotoilu antavat uudelle CX-5:lle urheilullisen ja hiotun ilmeen. Uusi, jalokivimäisen läpikuultava Soul Red Crystal ‑koriväri korostaa vaikutelmaa.