Täyssähkö-Audin ennakkovaraus 2 000 eurolla

Audin ensimmäisestä täyssähköisestä SUV-mallista otetaan vastaan ennakkovarauksia myös Suomessa. Mallin ensi-ilta on elokuun lopulla, ja sen valmistus ja myynti alkavat syksyllä.

Audi e-tron
Audin täyssähköisen SUV-mallin täyslatauksen pitäisi sujua jopa puolessa tunnissa.

Ensimmäisenä Audin täyssähköisen SUV-mallin ennakkovaraus aloitettiin huhtikuussa 2017 Norjassa, jossa on tehty tähän mennessä jo noin 4 500 varausta.

Nyt asiakkailla on mahdollisuus ennakkovarata omansa myös Suomessa. Tekemällä ennakkovarauksen nettilomakkeella ja maksamalla 2 000 euron suuruisen ennakkovarausmaksun saa mahdollisuuden tilata auton ensimmäisten joukossa, kun varsinainen myynti alkaa. Ensimmäiset asiakastoimitukset ajoittuvat ensi vuoden alkupuolelle.

Audin ensimmäisen täyssähköauton myynnin alkaessa maahantuoja on sähköpostitse yhteydessä asiakkaaseen, jolloin asiakas voi päättää, minkä Audi-jälleenmyyjän kanssa hän haluaa ostosopimuksen suhteen edetä.

Auton tuotantomäärä on rajattu, joten ennakkovaraajat varmistavat saavansa auton ensimmäisten joukossa Suomessa, ja toimitusaika on näin mahdollisimman lyhyt. Ennakkovarauksen hinta huomioidaan osana ostosopimusta.

Ennakkovarauksen tarkemmat teko-ohjeet löytyvät täältä: http://bit.ly/Audie-tronennakkovaraus

Perustana Audin e-tron-prototyyppi

Audi e-tron -prototyypin tuotantomalli edustaa uuden aikakauden alkua. Audi e-tron -prototyypin tuotantoversio on markkinoiden ensimmäinen auto, jota voi ladata latausasemalla jopa 150 kW:n teholla. Vain 30 minuutin latauksen jälkeen täyssähköinen SUV-malli on valmis seuraavalle matkalle.

Auton kotilataaminen on mahdollista kahdella tavalla: 230 voltin kotitalouspistorasiasta latausteho on enintään 1,8 kW ja kolmivaihepistorasiasta jopa 11 kW (vakiovaruste). Jälkimmäisessä tapauksessa akku voidaan ladata täyteen noin 8,5 tunnissa. Lisävarusteena saatavan latausjärjestelmän avulla latausteho tuplaantuu 22 kW:iin, kun täyssähköinen SUV-malli on varustettu tarvittavalla toisella laturilla.

Audin täyssähköauto tarjoaa yli 400 kilometrin toimintamatkan WLTP-ajosyklillä. Sen suuri litiumioniakusto varastoi energiaa 95 kWh. Akusto on sijoitettu ajoneuvon lattiaan.

Audin täyssähköauton vakiovarusteisiin kuuluu säädettävällä iskunvaimennuksella varustettu mukautuva ilmajousitus. Yli 120 km/h:n nopeuksilla se laskee koria 26 millimetriä alaspäin vähentäen näin ilmanvastusta. Täysin sähköisen SUV-mallin alusta on täysin umpinainen: etu- ja takaosa on paneloitu. Alumiinilevy suojaa matkustamon alapuolella sijaitsevaa korkeajännitteistä akkua alapuolelta esimerkiksi kiveniskemiltä tai osumilta reunakiveykseen.