Terrori-iskun kohteeksi joutunut Mercedes-Benz 500 SEL katosi jäljettömiin

Mihin tämä terrori-iskussa vuonna 1989 tuhoutunut Mercedes-Benz 500 SEL katosi? Sitä tarvittaisiin aiheeseen liittyvään erikoisnäyttelyyn Saksassa, mutta sitä ei enää löydy mistään.

Mihin katosi terrori-iskun kohteeksi joutunut Mercedes-Benz 500 SEL, johon kohdistuneessa äärivasemmistolaisten Punaisten prikaatien suorittamassa iskussa menehtyi Deutsche Bankin pääjohtaja, 59-vuotias Alfred Herrhausen?

Stuttgartilaisessa Haus der Geschichtessä eli Historian talossa aiotaan kesäkuusta alkaen järjestää terroristiaiheinen erikoisnäyttely nimeltä RAF – terroria Lounais-Saksassa.

Näyttelyyn on tarkoitus asettaa esille ainakin moottoripyörä, jota käytti 57-vuotiaan Saksan Liittotasavallan oikeusministerin Siegfried Bubackin murhaaja huhtikuussa 1977.

Yksi tärkeä kohde kuitenkin puuttuu, sillä se on kadonnut jäljettömiin. W126-sarjan panssaroitu Mercedes 500 SEL joutui vuonna 1989 Punaisten prikaatien iskun kohteeksi, jonka seurauksena johtaja Herrhausen menehtyi.

Autoa ei kuitenkaan löydy enää mistään, vaikka saksalaiset toimittajat ovat nähneet sen parikymmentä vuotta sitten Mercedesin Untertürkheimin verstaalla. Yhtiön mukaan auton sijainnista ei ole tietoa, eikä se ole heidän hallussaan. Melkoinen jännityskertomus.

 

Juha Peltonen