Tony Sopranon Cadillac Escalade: Lähteekö se Suomeen ehkä vain 5000 dollarilla?

Yhdysvaltain Bostonissa sijaitseva RR Auction -huutokauppakamari myy erityisen harvinaisen, valkoisen 2003-mallisen Cadillac Escalade ESV -katumaasturin, jolla Sopranos- tv-sarjan päätähti, Tony Sopranoa näytellyt James Gandolfini ajoi.

Pian olisi mahdollisuus huutaa itselleen Sopranos -tv-sarjasta tuttu 2003 Cadillac Escalade...
...jossa on tutut New Jerseyn osavaltion rekisterikilvet 42Q VLT...
Tony Soprano (eli James Gandolfini) käytti Escaladea tv-sarjassa henkilökohtaisena autonaan.
Tony vieraili Cadillac Escalade ESV:llä muun muassa Satriale's Pork Storessa kinkkuostoksilla.

Kyseistä Cadillac Escaladea käytettiin Sopranos-sarjan kolmella viimeisellä tuotantokaudella. Alkujaan auto oli leasing-yksilö, jonka New Jerseyssä toimiva Movie Time Cars -yhtiö leasasi Soprano Productions, Inc:lle. 

Tuolloin sarjassa oli kuvauksissa kaksi identtistä autoyksilöä. Toista Escaladea, jonka Soprano Productions Inc. osti suoraan itselleen, käytettiin rajoitetusti auton sisätiloissa tehtyihin kuvauksiin.

Nyt marraskuussa (12.–19. marraskuuta) huutokaupattavaa yksilöä käytettiin ennen kaikkea ulkokuvauksiin, joissa Tony Soprano muiden mafiatyyppien kanssa meni autoon, poistui siitä tai ajoi sillä. Samaten juuri tätä Cadillacia käytettiin kohtauksissa, joissa auton sisällä käytiin keskustelua.

Escalade oli Sopranos-sarjassa Tony Sopranon henkilökohtainen ajokki ja hänen pääasiallinen kulkuvälineensä, jonka sarjassa nähtiin usein lähtevän hänen pihatieltään ja ajamassa tapaamaan newyorkilaisia mafiaperheitä tai vierailulla Bada Bing -strippiklubille tai Satrialen sianlihamyymälään.

Tätä Cadillacia käytettiin myös viitoskauden takaa-ajokohtauksessa, jossa Tony yritti periä velkaa ja suistaa Phil Leotardon auton päin pysäköityä autoa.
James Gandolfini kirjoitti Escaladen verhoiluun tunnollisesti nimensä mustalla huopakynällä: kuljettajan aurinkolipan sisäpuolella lukee “Thanks for the truck, James Gandolfini”. Ja nimi on myös kuljettajan pääntuen taustassa.
Hansikaslokeron yläpuolisessa kojelaudan paneelissa lukee “James Gandolfini.”

"Tämä [Cadillac Escalade ESV] on laajalti tunnettu leffakohde eräästä mailman kuuluisimmista tv-sarjoista”, toteaa RR Auction -huutokauppakamarin johtaja Robert Livingston.

Escaladen reservihinta on Jenkeissä vain 5000 US-dollaria, mutta auton hinta kohonnee melkoiseksi. Yksilöä säilytetään tällä hetkellä Kanadan Vancouverissa ja huutaja vastaa kaikista kuljetuskustannuksista.

Auton alustanumero (VIN-koodi) on 3GYFK66N13G284596. Auto löytyy sivustolta http://www.rrauction.com/preview_itemdetail.cfm?IN=2576, kohde numero 2576.