Torpedo Run 2012: bensiiniä suonissa, jäähdytysvettä polvessa

Torpedo Run kuuluu aikamme viimeisiin, suuriin autoseikkailuihin. Ajamista laillisesti, toimintaa ja hauskanpitoa – tämä tapahtuma tarjoaa kaikkea sellaista urheiluautojen ja loisteliaiden sedanien ystäville. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna jo seitsemännen kerran.

Ajamista laillisesti, toimintaa ja hauskanpitoa – Torpedo Run tarjoaa kaikkea sellaista urheiluautojen ja loisteliaiden sedanien ystäville. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna jo seitsemännen kerran.

Tapahtuma ei kuitenkaan sovi aivan lättykenkäisille kaasujaloille, sillä adrenaliini virtaa päivisin pahemman kerran. Iltaisin voi ahmia herkullisia gourmet-aterioita, jotta jaksaa mitellä voimiaan seuraavana päivänä. Kyseessä ei todellakaan ole mikään lepo-piknik.

Tämän vuoden ohjelmaan kuului muun muassa ajamista uudella F1-tasoisella kilparadalla, kyyditystä supernopeilla alppikelkoilla sekä huikea off-road -seikkailu kapeilla sorateillä, vuorten jyrkänteillä. Viimeksi mainittuun ei toki lähdetty henkilökohtaisella superautokalustolla!

Torpedo-tapahtumassa pääsee kokeilemaan oman autonsa rajoja. Paikalla nähtiin monia harvinaisia urheiluautoja, kuten Wiesmann MF 5 Roadster, Corvette ZR1, Ferrari 430 Scuderia, Lexus IS-F sekä 600-hevosvoimainen Ford Mustang GT. Mukana oli tietenkin myös Porscheja ja kompakteja urheiluautoja, mukaan lukien BMW 1-sarjan M Coupé ja Lotus Elise.

Autotoiminnan lisäksi pötsi myllerrettiin ajamalla 3535 metrin mittaista vuoristorataa, mutta sen ohella oli ohjelmassa pääseminen legendaarisen olympiatason alppikelkan kyytiin Innsbruckissa.

Alppikelkka kulkee noin 160 km/h, eikä siinä ole istuimia, turvavöitä tai ylipäätään mitään, mistä pitää kiinni. Kypärä hakkaa seinämiin, eikä tapahtumia voi huikeiden kallistus- ja korkeuserojen vaihdellessa ennakoida.

Tämän voi vahvistaa allekirjoittanut Auto Bildin toimittaja, joka on ollut Italian olympiajoukkueen kelkan kyydissä Sestrieressä.

On kuin ajaisi maan tasalla olevalla pulkalla 14 mutkaa 1 270-metrisellä radalla, jossa noustaan pitkin seinämiä jopa 7 metrin korkeuseroilla ja koetaan 2 G:n kiihtyvyyksiä. Torpedo-pilottina toimi kuuluisa Wolfgang Stampfer, eräs maailman huipuista.

Off-Road -tapahtumassa koluttiin Alppeja maastotyyliin.  kapeilla ja röykkyisillä alppiteillä, jotka on rakennettu jyrkänteille. Kyseessä on alan eksperttienkin silmissä vaikea alppiosuus.

Seuraava Torpedo Run ajetaan pidennettynä viikonloppuna, syyskuussa 2012. Mukaan voi osallistua kuka tahansa.

Ei-sitovat ilmoittautumiset voi tehdä jo nyt nettisivustolla www.torpedorun.com.

 

Teksti: J. Peltonen

Kuva: Torpedo Run