Tosimiesten Hummer on suunniteltu maastokäyttöön – katso 2 videota!

"Hummer" eli HMMWV suunniteltiin alun pitäen vain ja ainoastaan Yhdysvaltain armeijan käyttöön äärettömän yksinkertaiseksii, lujarakenteiseksi ja helppohuoltoiseksi ajoneuvoksi, joka suoriutuisi lähes uskomattomista maastokohdista.

"Hummer" eli HMMWV suunniteltiin alun pitäen vain ja ainoastaan Yhdysvaltain armeijan käyttöön äärettömän yksinkertaiseksi, lujarakenteiseksi ja helppohuoltoiseksi ajoneuvoksi, joka suoriutuisi lähes uskomattomista maastokohdista.

Siviilisarja saatiin markkinoille yleisön pyynnöstä, koska erittäin kyvykäs, aggressiivisen näköinen H1 eli kaikkien kantaisä, oli yksinkertaisesti cool. H1-mallistosta oli olemassa sekä nelipaikkainen umpiversio että kaksipaikkainen lavamalli, joka oli oivallinen vaikka puhelinyhtiön käyttöön. Moottoriksi sai GM:n V8:n, joko bensiini- tai dieselversiona ja laatikkona oli automaatti.

Alkuperäisen H1-sarjan bensiinimoottoreina olivat 5,7-litrainen Vortec V8 ja dieseleinä 6.2 Detroit Diesel; 6.5 Detroit Diesel V8; 6.5 turboahdettu Detroit Diesel V8 sekä 6.6 DMAX V8.

H1 on maasto-ominaisuuksiltaan lähes ainutlaatuinen, sillä malli on leveän raidevälin ansiosta erittäin vakaa sekä maantiellä että maastossa, ja kykenee kahlaamaan 760 mm syvässä vedessä sekä kiipeämään 560 mm korkean esteen yli. Auton maavara 410 mm johtuu siitä, että alustan suunnittelussa on käytettynä mallina kuorma-auton pohjaa. H1 pystyy nousemaan 72 astetta jyrkkää mäkeä ja siirtymään alaspäin 37,5-asteista, jyrkkää mäkeä.

Monissa H1:ssä on CTIS-järjestelmä, jolla saadaan säädetyksi rengaspaineita ohjaamosta käsin, ajon aikana.

Yhtenä erikoisuutena ovat sisäänvedetyt, lähelle tasauspyörästöjä sijoitetut jarrut. Lämmityslaite sijaitsee korkealla, suojassa. Saatavilla on lisävarusteena jopa telastot kaikkiin pyöriin, jos halutaan aivan mahdottomiin paikkoihin.

Huoltoystävällisyydestä kertokoon sekin, että H1:ssä sovellettiin runsaasti tavallisista sarjatuotantoautoista lainattuja osia. Esimerkiksi etujarrusylinterit ovat AMC Eaglesta, ohjauspylväs on Ford LTD:stä, virtalukko Ford Escortista ja käsinojat Jeep Cherokeesta.

Monipuoliseen mallistoon kuuluivat neliovinen avoauto, kaksiovinen pick-up, neliovinen pick-up, neliovinen farmari ja neliovinen viistoperäversio.

Keskimittainen H2 ja kompakti viisisylinterinen H3 ilmaantuivat vasta täydennykseksi, ajan mittaan.

Allekirjoittanut on koeajanut lavaversiota sellaisessa umpiliejussa, ettei pois olisi luullut pääsevän. Jalkaisin sitkeään liejuun olisi hukkunut. Ei muuta kuin paineilmalukot päälle, ja tuntui siltä kuin joku olisi nostanut niskasta. Hummer H1 todisti silmittömän etenemiskykynsä!

Auto myös pystyi ylittämään 700 mm korkeita kiinteitä esteitä ja kahlaamaan metrin syvyisessä vedessä. Ei luulisi olevan kenelläkään valittamista.

Sellainen auton pitääkin monen harrastajan mielestä olla. Kuten äsken kerroimme, Hummer on tehty "kierrätysosista", joten on erityisen ikävää, että Hummeriin liitetään kateellisten viljelemä kirosana "öky" (joka ilmeisesti viittaa "öykkäriin"?). Piirre on isosta, mutta ikikestävästä Hummerista kaukana.

Hummer vain ilmentää voimakasta luonnetta, vaihtoehtoista ajamisratkaisua ja etenemiskykyä. Seikan, että etenkin H1 näyttää matalalta ja leveältä, ei luulisi ärsyttävän hyvällä itsetunnolla varustettua.

Ei näkö autoa pahenna, ellei mies autoa. Ekalla videolla havainollistetaan, miten näppärästi H1 nousee kiinteää estettä ja toisella nähdään muun muassa lisävarusteiset, veikeät telastot.

 

Teksti: J. Peltonen

http://www.youtube.com/watch?v=CXvxIy4YupI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=skbgWRu96Qs&feature=related