Toyota: ensi vuonna haluamme voittaa!

Auto Bild sai tilaisuuden seurata kilpatiimin ensimmäistä testipäivää, kun Toyotan LMP1 -kilpuri keräsi kokemuksia Paul Ricardin radalla Ranskassa. Erikoista puhdasverisessä kilpurissa on se, että 3,4-litraisen V8-moottorin pariksi on kehitetty hybridijärjestelmä.

Auto Bild sai tilaisuuden seurata kilpatiimin ensimmäistä testipäivää, kun Toyotan LMP1 -kilpuri keräsi kokemuksia Paul Ricardin radalla Ranskassa. Erikoista puhdasverisessä kilpurissa on se, että 3,4-litraisen V8-moottorin pariksi on kehitetty hybridijärjestelmä. Auto siis liikkuu ajoittain vain sähkömoottoreiden avustuksella, ja ottaa jarrutusenergian talteen kiihdytyksissä hyödynnettäväksi.

Virallisesti tämän vuoden tavoitteena on vasta kerätä kokemusta ja herättää huolestunutta huomiota toisen tiimin, Audin parissa, mutta ensi vuonna pitäisi jo voittaa. Toyota on voiton suhteen tosissaan, kertoo myös tiimin presidentti Yoshiaki Kinoshita. Kilpailu ajetaan tänä vuonna 16.-17. kesäkuuta. Circuit de la Sarthen radalla Ranskassa, lähellä Le Mansin kaupunkia ajettava kilpailu on eräs maailman tunnetuimmista autourheilukilpailuista.

Tarunhohtoinen Le Mansin 24 tunnin kisa on todella vaativa auton ja kuljettajien kestävyyden mittari, sillä sen aikana kilometrejä kertyy mittariin pyöreästi 6000. Toyotan kuljettajakolmikko on syntyjään itävaltalais-ranskalais-japanilainen, ja sen tunnetuin sekä kokenein kuljettajista on ex F1-tähti Alex Wurz. Myös japanilaisella Kazuki Nakajimalla on kokemusta kuninkuusluokasta, ja ranskalaissyntyinen Nicolas Lapierre on ollut voittamassa esimerkiksi Sebring 12 tunnin kisaa viime vuonna. Wurz oli voittajatiimi Peugeotin kuljettaja Le Mansissa 2009, joten kokemusta kolmikolta löytyy.

Ensimmäinen testipäivä sujui Toyotalta ongelmitta, ja etenkin auton aerodynaamisiin ominaisuuksiin tiimissä tunnuttiin olevan tyytyväisiä. Kun Alex Wurz pääsi autolla ensimmäisenä radalle, saatiin myös ensimmäiset suuntaa antavat ajat testiradalla: 1.46:8. Vauhdista on pääteltävissä, että Audi ei tule pääsemään helpolla kesäkuun varsinaisessa kisassa. Toyota on palannut.

Harry Kuurio