Toyota Land Cruiser putosi 60 metrin syvyiseen kaivoon

Sitä voisi luulla, että paikalliset laittaisivat tällaisen kuilun lähelle punaisen varoituslipun kertomaan autiomaassa ajaville, että aivan lähistöllä on yllättäen 100 metrin syvyinen kaivo – siis todella syvä kuilu. Saudi-Arabiassa asialla ei kuitenkaan näytä olevan niin suurta väliä.

Nostomiehistö sai ylös sekä kuljettajan että Land Cruiser V8:n!

Sitä voisi luulla, että paikalliset laittaisivat tällaisen kuilun lähelle punaisen varoituslipun kertomaan autiomaassa ajaville, että aivan lähistöllä on yllättäen 100 metrin syvyinen kaivo – siis todella syvä kuilu.

Saudi-Arabiassa asialla ei kuitenkaan näytä olevan niin suurta väliä.

Saudeissa alueilla, jossa juomavettä on maanalaisina puroina, paikallisilla on tapana kaivaa kaivoja ja tukea niiden reunat betonilla ja kivillä, ettei hiekkaa pääsisi valumaan kaivoon.

Jotkut kaivoista ovat todellakin sadan metrin syvyisiä, ja siksi vaarallisia niille, jotka eivät niiden sijainnista ole jyvällä. Itse asiassa – kukapa olisi?

Kuvan tapaukseen liittynyt kaivo on 60 metrin syvyinen ja neljän metrin levyinen. Se sijaitsee Riyadhin kaupungin lähellä, Saudi-Arabian keskiosissa.

Pojat päättivät lähteä hieman ajelemaan autiomaahan nelivetoisille autoilla, eli pitämään hauskaa torstain kunniaksi. Yhtäkkiä yksi Toyota Land Cruiser V8 putosi kyseiseen 60 metrin syvyiseen kaivoon ja putosi sen pohjalle.

Pelastusmiehistö saatiin kutsutuksi paikalle ja kuvassa näkyvä yksikkö sai pelastettua kuljettajan ja vieläpä nostetuksi auton ylös.

Täydellisenä ihmeenä kuljettaja ei menettänyt henkeään – hän sai ainoastaan lievän aivotärähdyksen, lyötyään päänsä tuulilasiin.

 

Teksti: J. Peltonen

Kuvat: Ken Le Prou