Toyota Land Cruiser täytti 60 vuotta – katso video restauroidusta yksilöstä!

Suomeen tuotiin 1968 lähtien FJ40- eli "puhelinkoppi"-mallisia versioita, joissa oli kaksi ovea ja takaovi. Joihinkin asennettiin vinssi, olihan mallissa voiman ulosotto. Katso videolta erään restauroidun FJ45 -yksilön tarina.

Toyotan ensimmäisen nelivetohenkilöauton, Toyota BJ:n ensiesittely tapahtui tasan 60 vuotta sitten, 1.8.1951. Alun perin vain sotilaskäyttöön ajatellusta ajokista kehittyi pian hämmästyttävän kyvykäs, äärimmäisen luotettava maastoauto. Mallin on valinnut sen 60-vuotisen historian aikana yli kuusi miljoonaa asiakasta, yli 190 maassa.

Land Cruisereilla on valloitettu arktisia alueita, ajettu aavikoiden ja sademetsien halki, työskennelty kaivoksissa ja pelastettu ihmisiä haastavista paikoista.

Alun perin työkäyttöön suunnitellusta autosta esiteltiin kaksi täydentävää korimallia tyydyttämään eri tyyppisiä asiakastarpeita. Vuonna 1966 Toyota esitteli Land Cruiser FJ55-mallin, joka oli ensimmäinen farmarimallia muistuttava, ns. Station Wagon -versio. Se toimi nykyisen Land Cruiser V8 -mallin edeltäjänä, vastaten kasvavaan tarpeeseen kuljettaa ihmisiä ja

kuormaa.

Vuonna 1984 Toyota näki järkeväksi kehittää aiempaa kevyemmän mallin, jossa yhdistyvät helppo muunneltavuus, tinkimätön kyky edetä maastossa, hienostuneisuus ja mukavuus.

Suomeen tuotiin vuodesta 1968 esimerkiksi FJ40-mallia eli "puhelinkoppi"-versioita, joissa oli kaksi ovea ja takaovi. Se on eräs tunnetuimmista Land Cruiser-koreista.  Joihinkin asennettiin vinssikin, olihan mallissa voiman ulosotto.

Katso videolta Land Cruiserin 60-vuotisen juhlan kunniaksi erään restauroidun  FJ45 -yksilön tarina. Huomaa, ettei ohjauspyörä ole alkuperäinen – originaali bakeliittiratti on halkaisijaltaan valtava.

 

http://www.youtube.com/watch?v=pNhR24W0p9M