Toyotan tuotanto normalisoituu Euroopassa

Toyota-autojen tuotanto Euroopassa palautuu kesäkuussa tasolle, jolla se oli ennen Japanin luonnonkatastrofeja. Tavallista hitaampaa tuotantonopeutta joudutaan täten pitämään yllä Toyotan viidellä eurooppalaistehtaalla ainoastaan toukokuun ajan. Myös Japanissa Toyotan valmistusmäärät normalisoituvat ennakoitua nopeammin.

Toyota-autojen tuotanto Euroopassa palautuu kesäkuussa tasolle, jolla se oli ennen Japanin luonnonkatastrofeja. Tavallista hitaampaa

tuotantonopeutta joudutaan täten pitämään yllä Toyotan viidellä eurooppalaistehtaalla ainoastaan toukokuun ajan. Myös Japanissa Toyotan valmistusmäärät normalisoituvat ennakoitua nopeammin.

Toyota Motor Europe (TME) ilmoitti tänään, että merkin tuotanto Euroopassa palaa maanjäristystä edeltävälle tasolle jo kesäkuussa. Japanilaistehtaiden komponenttituotanto-ongelmien ratkaisu edesauttaa toimintojen palauttamista normaaliksi.

– Tämä on hieno uutinen sekä asiakkaillemme että kaikille työntekijöillemme. Haluan kiittää alihankkijoitamme maanjäristyksen

aiheuttamien tuotanto-ongelmien ratkaisuista sekä asiakkaitamme heidän kärsivällisyydestään ja ymmärryksestään, sanoi TME:n pääjohtaja Didier Leroy.

– Vaikka tällä katastrofilla on ollut huomattava merkitys Japanin taloudelle ja Toyotan toiminnalle, olemme vahvasti sitoutuneita selättämään haasteet. Euroopassa tuotetarjontamme on erinomainen ja markkinoiden kysyntä vahva: tulemme tekemään parhaamme saavuttaaksemme ja ylittääksemme viime vuoden myyntilukemat. Uskon että myyntimäärien, kannattavuuden ja markkinaosuuden kasvattamisen eteen tehty työ on paras keino tukea Japania sen toipuessa dramaattisesta luonnonkatastrofista, lisäsi Leroy.

Aiemmin tällä viikolla Toyota ilmoitti tuotannon palautuvan ennalleen myös Japanissa nopeammin kuin aluksi odotettiin. Autojen toimitusajat asiakkaille alkavat siten vähitellen palautua normaaleiksi (1-2 kk) sekä Euroopassa että Japanissa valmistetuille Toyota-autoille. Joidenkin yksittäisten, Japanissa valmistettujen mallien kysyntä saattaa ylittää normaalin tuotantokapasiteetin, ja niiden osalta toimitusajat voivat olla pidempiä.

Iso-Britanniassa, Turkissa ja Puolassa sijaitsevat tehtaat palavat normaaliin tuotantonopeuteen kesäkuun 1. päivä. Ranskassa sijaitseva Yaris-tehdas saavuttaa täyden toimintatehonsa 16.6.2011. Japanin ulkopuolella tuotettavat autot kattavat lähes 80 % Toyotan myyntivolyymista Suomessa.

Toyota Motor Europe toimitti asiakkailleen 808 311 Toyota- ja Lexus-autoa vuonna 2010. Myyntimäärää pyritään kasvattamaan kuluvana vuonna.

 

Lähde: Toyota Motor Finland

Kuva: Auto Bild