Toyotan uusi Verso S on mukava pieni tilaihme

Toyota-malliston tuorein on mukavaksi toteutettu pieni tilaihme Verso S.

Verso S -mallin myötä Toyotan automallisto laajenee kätevän kokoisella 3,99-metrisellä kompaktilla tila-autolla. Pienestä pituudestaan huolimatta Yaris-pohjaiseen, 160 cm korkeaan autoon on onnistuttu loihtimaan varsin mukiin menevät ja käytännölliset sisätilat.

Niin etu- kuin takamatkustajille löytyy miellyttävät tilat mukavan tuntuisilla istuimilla ja matkatavaraakin saadaan mukaan 429 litran edestä. Suurimmillaan tila laajenee kätevästi kaatuva takaistuin taittamalla 1388 litraan.

Moottorivalikoikaan kuuluvat 1,33-litrainen 99-hevosvoimainen (125 Nm) bensiinimoottori ja 90-hevosvoimainen 1,4-litrainen diesel (205 Nm). Bensiinimallin saa myös portaattomalla automaattivaihteistolla varustettuna (+1159 e). Yhdistetyt kulutuslukemat ovat bensiinimanuaalille 5,4, bensiiniautoomaatille 5,0 ja dieselille 4,3 litraa sadalla kilometrillä.

Bensiinimoottori käy kauniisti ja tasaisesti, mutta diesel vakuuttaa vahvemmalla väännöllään ja kuljettaa kuormaa vaivattomammin. Kuusivaihteisen vaihteiston pykälät soljuvat mukavasti korkealle sijoitetusta vaihdekepistä. Alusta on miellyttävä yhdistelmä mukavuutta ja napakkaa ajettavuutta.

Varustetasoina ovat tutut Linea Terra, Linea Sol ja Linea Sol Plus. Jo varustelun perustaso on kattava sisältäen mm. ilmastoinnin ja ajonvakautuksen, ja Sol-tasolta autossa on mukavuusvarusteena esimerkiksi peruutuskamera. Sol Plus tuo jo autoon annoksen ylellisyyttä avaimettomine lukituksineen ja ikkunatummennuksineen.

Hinnat alkavat bensiinimalliston puolella 19 671 eurosta ja dieselpuolella 23 635 eurosta. Auton myynti on jo käynnistynyt, mutta ensiesittely tapahtuu maaliskuun aikana.

Laajempi koeajo Auto Bild Suomen 11.3. ilmestyvässä numerossa 5/2011.

Auto Bild