Tuleeko LP:lle Sikanopea Saparo – katso 2 videota!

Britannian liikkuvalla poliisilla on takataskussaan mielenkiintoisia autoja, jotka saavat ylinopeuksia harrastavan turistinkin jähmettymään. Yksi pensaasta hyökkäävistä gepardeista on Caparo T1.

Kun lähdet autolomalle Britanniaan, muista, että maan liikkuvalla poliisilla on takataskussaan useita, mielenkiintoisia automalleja, joita on kaikin tavoin mukavampi ihailla sivummalta. Ne saavat ylinopeuksia harrastavan turistinkin jähmettymään.

Yksi pensaasta hyökkäävistä gepardeista on brittivalmisteinen Caparo T1.

Ellei merkki sano mitään, niin tutkitaanpa asiaa vähän lähemmin. Caparo T1 on ultrakevyt kaksipaikkainen, keskimoottorinen superauto, joka on muotoiltu jossain määrin F1-kilpurien mukaisesti. Se ei ole sattumaa, sillä Caparon suunnittelijat liittyvät läheisesti McLaren F1 -superauton kehittäjiin. Caparo T1 esiteltiin USA:ssa, SEMA-erikoisnäyttelyn yhteydessä Las Vegasissa vuonna 2006.

Moottorina pauhaa 3,5-litrainen V8, josta otetaan 577 hv/10 500 r/min. Luotettavuuden nimissä suurin kierrosluku on rajoitettu mainittuun lukemaan, mutta tehtaan mukaan kone kykenee kiertämään 12 000 r/min asti. Suurinta vääntöä saadaan 420 Nm/9 000 r/min.

Vain 465-kiloinen ohjus kykenee 322 km/h huippuihin. Ai, että jos haluaa yrittää karkuun, vai? Kannattaa muistaa Caparon kiihtyvän 0–100 km/h vain 2,5 sekunnissa. Eikö tämäkään saa punaista varoitusvaloa vilkkumaan korvien välissä? Kerrotaanpa, että Caparo T1 kykenee kiihdyttämään 0–160 km/h sekä takaisin pysähdyksiin jota kuinkin 8,5 sekunnissa.

Katso ykkösvideolta kiihtyvyysanalyysi sekä kakkosvideolta kyytiä radalla.

Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=V6fVz6qO1Tg

http://www.youtube.com/watch?v=BXxVCmA_RpY&feature=related