Tuleva kiinalaisuutuus: Purisiko Suomen markkinoilla?

MG tuo vuoden 2015 ensimmäisellä vuosipuoliskolla Kiinan markkinoille uuden GTS-nimisen crossoverin. Kiinnostavan oloinen malli ilmestyy pian myös Eurooppaan.

MG:n uusin ilme näyttää tällaiselta.​
MG:n uusin ilme näyttää tällaiselta.​

MG paljasti tulevan GTS-uutuusmallinsa piirteet. Kompakti crossover perustuu tiettävästi Shanghain autonäyttelyssä vuonna 2013 esiteltyyn MG CS -konseptiautoon.

MG GTS:ään ei aloitusvaiheessa ole luvassa mitään ihan vähäistä moottoria, sillä kaksilitrainen nelisylinterinen turbotekniikka kehittää 220 hevosvoimaa. Se sopii hyvin Kiinan markkinoille, joilla arvostetaan muun muassa isoja moottoreita.

Maksimivääntöä kyseiselle nelikolle luvataan kunnioitettavat 349 Nm. Vaihteistona toimii kuusinopeuksinen kaksikytkintoteutus, toisin sanoen automatisoitu käsivaihteisto.

MG GTS:ssä on joissain versioissa automaattisesti kytkeytyvä neliveto. Normaaliolosuhteissa nelivetoversiossakin edetään silti taloudellisemmin etuvedolla. Lisäksi mallistoon tulee myös etuvetoisia muunnoksia.

MG GTS:lle luvataan isolla 220 hv turbokoneella kiihtyvyydeksi 0-100 km/h asialliset noin kahdeksan sekuntia.

Eurooppaa ajatellen jatkossa on varmuudella luvassa myös pienempiä, maanosaamme paremmin kaupallisesti sopivia moottoreita.

Niihin lukeutuvat 1,0-litrainen kolmisylinterinen ja 1,4- sekä 1,5-litrainen nelikko, joihin kaikkiin saa myös automatisoidun käsivaihteiston.

Auto Bildin englantilaisen sisarjulkaisun, Auto Expressin mukaan Euroopan moottorilistalle tulisi myös 1,8-litrainen turbodiesel ja se onkin loogisen pakollinen valinta.

MG GTS:n ennustetaan saapuvan Iso-Britanniaan jo vuoden 2016 alussa. Muista Euroopan maiden mahdollsista aikatauluista ei toistaiseksi ole tietoa.

Alkuperäisen Roverin valmistus päättyi tunnetusti jo vuonna 2006, mutta nyt merkin paluu on täydessä vauhdissa. Nykyinen kiinalaiomistaja on ottanut uuden jalansijan myös merkin vanhassa kotimaassa, Iso-Britanniassa.