Tuntematon saksalainen ajoi 1938 moottoritiellä 429 km/h

Kenestä oli kyse? Katso videolta aikansa ratinvääntäjän vauhdikkaita elämänvaiheita, jotka päättyivät dramaattisesti.

Saksalainen Auto-Unionin leivissä toiminut kilpa-ajaja Bernd Rosemeyer sai surmansa yrittäessään maanopeusennätystä Frankfurtin ja Darmstadtin välisellä autobahnilla 28. tammikuuta 1938.

Tuona kohtalokkaana päivänä ennätyksestä kilpailivat ​​Saksan Rudolf Caracciola Mercedes-Benzillä sekä Bernd Rosemeyer Auto-Unionilla. Molemmissa autoissa oli erittäin virtaviivaiset erikoiskorit.

Caracciolan ajettua Rosemeyer tekaisi eräiden tietojen mukaan uuden ennätyksen 432 km/h, joskin vuoden 1938 raportin mukaan todellinen nopeus oli 429,6 km/h eli 1 km/h nopeammin mihin Caracciola pystyi aiemmin samana päivänä.

Rosemeyer päätti vielä parantaa tulosta, vaikka häntä varoitettiin tuulen yltymisestä.

Kolmannella ja viimeisellä yrityksellä klo 11:47 Rosemeyerin 580-hevosvoimainen Auto-Union riistäytyi joko tuulen tai aerodynaamisten ongelmien takia yhtäkkiä rajusti käsistä.

Seurauksena Auto-Union luisui ajolinjasta vasemmalle ja sen jälkeen korjausliikkeen seurauksena oikealle ja ulos autobahnilta.

Tämän jälkeen auto suoritti ilmalennon ja osui siltapenkereeseen.

Rosemeyer lensi ulos ennätysautosta sen lennähtäessä ilmassa ympäri, ja menehtyi tapahtumapaikalle.

Moottoriteillä on siis vedetty yli neljää sataa jo 1930-luvulla. Se ei ole vain myöhempien aikojen superautojen yksinoikeus.