Turbiinikäyttöinen Batman-auto myytiin 430 500 eurolla – katso ja kuuntele uskomaton video!

Maailman ainoa turbiinikäyttöinen Batman-auto myytiin 5. syyskuuta eBay-nettihuutokaupassa 620 000 taalalla eli noin 430 500 eurolla. Tarjouksia sateli loppupelissä 124 kappaletta!

Maailman ainoa turbiinikäyttöinen Batman-auto myytiin 5.  syyskuuta eBay-nettihuutokaupassa 620 000 taalalla eli noin 430 500 eurolla. Tarjouksia sateli loppupelissä 124 kappaletta!

Noin 1200-kiloisessa, putkirunkoisessa autossa on 370-hevosvoimainen kaasuturbiini, joka kuulostaa videolla todella juuri niin uskomattomalta kuin kaasuturbiiniauton omistaja tai suihkuhävittäjäharrastaja voisi toivoa! Toimivat vilkut sekä ajovalot mahdollistavat liikennöinnin ja rekisterikilvet.

Vaihteistona palvelee neliportainen sekventiaalinen eli puoliautomaattivaihteisto. Batmobilessa on myös muun muassa iPad sekä huippuluokan stereot.

Kaasuturbiiniautolle kuuluvaan tapaan polttoaineeksi käy melkein mikä tahansa, alkaen Jet A -lentopetroolista dieseliin. Yhteensä eBay-nettihuutokaupassa esitettiin 47 935 uteliasta kysymystä liittyen Batmobilen todelliseen suorituskykyyn...

Batmobile valmistui tänä vuonna ammattilaispajalla, joka vastaa esimerkiksi F1-, DTM- ja Indy-kilpurien valmistuksesta. Laatutason kerrotaan olevan niin korkean, että muuan taho tokaisi: "Tämäkö replica? Sanoisin pikemminkin, että leffa-ajokit ovat  tämän replicoita!" Joku sai siis huutokaupassa laadukkaan ja varmasti ainutlaatuisen kaasuturbiiniauton arkiseen ajoon.

Ainutyksilön matkamittariin on muuten kertynyt vasta 1989 mailia, joten turbiiniauto on sopivasti sisäänajettu.

Katso ja kuuntele  videolta, miten turbiiniauto käynnistetään ja miten sillä ajetaan. Kaasuturbiini lainattiin vanhasta sotilashelikopterista. Batmobilella on voitettu People’s Choice -palkinto Ault Park Concours d’Elegancessa, autojen kauneuskilpailussa.

 

Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=nZSBpFMWk-M