Tuulilasiin asennettujen älykkäiden kuljettajan avustusjärjestelmien määrä lisääntyy

Uudet tuulilasit ovat erittäin tärkeitä ajoneuvon suunnittelun ja turvallisuuden kannalta, sillä lasissa sijaitsee useita älykkäitä kuljettajan avustusjärjestelmiä sääteleviä kameroita ja antureita.

Autoissa on nykyisin myös enemmän lasia kuin koskaan ennen, ja ajoneuvon keskimääräinen lasipinta-ala on kasvanut yli 15 prosentilla vuodesta 2000. Lasia on kuitenkin myös vähemmän: joissakin tapauksissa lasin paksuus on vähentynyt alle 4 millimetriin, mikä alentaa ajoneuvon kokonaispainoa ja vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Nissan-autoissa näihin kuuluvat hätäjarrutustekniikka, liikennemerkkien tunnistus, älykäs vakionopeudensäädin, lämpötilan ohjaus, akustiikka sekä sadetunnistukseen ja valoihin liittyvät toiminnot.

Nissanin viimeisin kuljettajan avustustekniikkaan liittyvä innovaatio on ProPILOT, joka otetaan käyttöön uudessa Nissan Leaf -mallissa ja suositussa Qashqaissa keväällä 2018. ProPILOTin toiminta perustuu tuulilasissa sijaitseviin kameroihin ja antureihin.

Tuulilasinkorjauksen merkitys kasvaa tulevaisuudessa

Tuulilasikorjauksissa tai -vaihdoissa yli 40 prosentissa tarvitaan kameroiden ja antureiden kalibrointiin liittyvää teknistä asiantuntemusta. Yhdeksässä kymmenestä vakuutuskorjauksiin kuuluvassa tuulilasin vaihdossa asiakkaiden turvallisuuden ja ajoneuvon toimivuuden kannalta on erittäin tärkeää, että korjaus ja kalibrointi tehdään heti oikein.

Nykyisissä autoissa tuulilasilla on merkittävä tehtävä: se on oleellisen tärkeä älykkäiden kuljettajan avustusjärjestelmien toiminnan kannalta. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että korjaukset ovat yhä haastavampia. Nissanin jälkimarkkinointiasiantuntijat ovatkin havainneet, että vähintään joka viidennessä tuulilasikorjauksessa tarvitaan lisäkorjauksia. Syynä tähän on huonosti tehty asennus tai lasin takana olevan tekniikan puutteellinen kalibrointi. Monet palveluntarjoajat eivät pysty kalibroimaan tuulilaseja vaadittavalla tavalla tien päällä tehdyn tuulilasin korjauksen tai vaihdon jälkeen.

Koska tuulilaseista tulee entistä tärkeämpiä uusien autojen toiminnan ja turvallisuuden kannalta, Nissan tehostaa valtuutettujen huoltamoidensa verkoston kattavuutta. Vuonna 2012 perustetun verkoston tarkoituksena on ylläpitää kaikkien Nissan-autojen toimivuutta aina ensimmäisestä omistajasta eteenpäin.

Tuulilasin kunnon tarkastus kuuluu nykyisin kaikkiin pakollisiin vuosittaisiin turvatarkastuksiin kaikkialla Euroopassa. Siksi on tärkeää, että Nissanin korjaamoverkoston teknikot suorittavat korjaukset asianmukaisilla varusteilla. Vakuutusyhtiön näkökulmasta korjausten laadulla, yhtenäisyydellä ja tehokkuudella on merkitystä asiakastyytyväisyyden ja vakuutuskustannusten kannalta.