TÜV-autokatsastusraportti 2015: Keitä olivat voittajat ja häviäjät?

Kolmen vuoden ikäisissä henkilöautoissa loistavat vähävikaisuudessa saksalaismerkit Mercedes-Benz, BMW, Audi sekä Porsche. Mitä vanhemmiksi autot tulevat, sitä paremmin on keulilla Toyota. Taulukon heikkoon laitaan osuvat sieltä ennestään tutut Dacia Logan, Renault Laguna, Fiat Doblò ja Mercedes-Benzin ensimmäisen sukupolven M-sarja.

Porsche menestyi osaltaan Saksan katsastustilastoissa.​
Porsche menestyi osaltaan Saksan katsastustilastoissa.​

VOITTAJAT

 

2–3 vuoden ikäiset autot

Mercedes-Benz SLK (Tyyppi R 172)

 

Kolmannen sukupolven SLK:ssa, jonka tuotanto alkoi 3/2011, saattaa olla vähemmän istumatilaa kuin useimmissa muissa autoissa, mutta siinä on myös keskimääräistä vähemmän vikoja. Mallissa ei ole ainuttakaan kroonista vikaa.

 

4–5 vuoden ikäiset autot

Mazda 3 (Tyyppi BL)

Viiden vuoden ikäisistä Mazda kolmosista vain 5,4 prosentissa ilmeni merkittäviä vikoja, joka edustaa tässä ikäluokassa huippulukemaa. Mazda 3 -mallissa ei ilmennyt yleisesti mitään heikkouksia.

 

6–7 vuoden ikäiset sekä 8–9 vuoden ikäiset autot

Porsche 911 (Tyyppi 997)

Porsche 911 on ollut Auto Bildin TÛV-raporteissa varsinainen menestystarina. 911 on jo vuosikymmeniä sijoittunut vanhempien autojen listalla kärkeen. Malli edustaa parasta pitkäaikaislaatua.

 

10–11 vuoden ikäiset autot

Porsche 911 (Tyyppi 996)

Yhdentoista vuoden ikäisessä Porsche 911:ssä on harvoin enempää merkittäviä vikoja kuin kolmen vuoden ikäisessä Dacia Loganissa. Se ei liity yksinomaan laatuun, vaan merkitystä on myös takuuajalla.

 

HÄVIÄJÄT

 

2–3 vuoden ikäiset autot

Dacia Logan

Edullisuudella on hintansa, sillä joka kuudes Logan hylätään ensimmäisessä vuosikatsastuksessa. Eniten harmia tuottavat kuluneet akselien sekä ohjauksen nivelet. Lisäksi esiintyy suurta moottoriöljyn kulutusta ja takimmainen äänenvaimennin on usein ruostunut puhki.

 

4–5 vuoden ikäiset autot

Fiat Doblò (Tyyppi 223)

Viiden vuoden ikäisistä Doblòista joka neljännessä on jotain isompaa huomautettavaa. Tyypillisiä ongelmia ovat suuri öljynkulutus, akselistoissa esiintyvät väljyydet sekä romukuntoiset pakoputkistot.

 

 

6–7 vuoden ikäiset autot

Renault Laguna (Tyyppi G)

Kuluneet akselien ja ohjauksen nivelet tuntuvat riivaavan Lagunaa kuin jokin pitkäaikainen sairaus. Seitsemänvuotiaista Lagunoista joka kolmas hylätään TÜV:n katsastuksessa.

 

 

8–9 vuoden sekä 10–11 vuoden ikäiset autot

Mercedes-Benz M-sarja (Tyyppi W 163)

Tämä malli on koko tilaston todellinen heikoin lenkki, sillä yhdeksän ja yhdentoista vuoden ikäisistä malleista lähes puolet hylätään katsastuksessa. Pääsyynä ovat kuluneet ohjausnivelet.

2–3 vuoden ikäiset automallit​
2–3 vuoden ikäiset automallit​
4–5 vuoden ikäiset automallit​
4–5 vuoden ikäiset automallit​
6–7 vuoden ikäiset automallit​
6–7 vuoden ikäiset automallit​
8–9 vuoden ikäiset automallit​
8–9 vuoden ikäiset automallit​
10- ja 11-vuotiaat automallit​
10- ja 11-vuotiaat automallit​

Tässä linkki Saksan Auto Bildin taulukkoon:

http://www.vdtuev.de/dok_view?oid=498660