Unohda tieraivo! Myös kesällä!

Kesällä maanteillä voi esiintyä koviakin ruuhkia, mutta raivoaminen ja provosoituminen kannattaa unohtaa lopullisesti. Ohessa vinkkejä tieraivon kohteeksi joutumisen välttämiseen.

Jos joku muu autoilija roikkuu takapuskurissa, suorittaa vaarallisen tai provosoivan ohituksen eteesi, välkyttelee jarruvaloja tai näyttää kansainvälisiä käsimerkkejä, jätä ne omaan arvoonsa.
  1. Jos joku osoittaa tiraivoa, pysy rauhallisena. Älä pui nyrkkiä äläkä soita äänimerkkiä. Anna tilanteen liueta.
  2. Vältä ”kilpailutilanteita” äläkä pyri pääsemään tasoihin mahdollisen tieraivon vallassa olevan "liikennehaastajan" kanssa.
  3. Älä kiilaa suoraan jonoihin, vaan odota rauhassa ja kohteliaasti omaa vuoroasi. Näin et osaltasi lisää mahdollisuutta muiden autoilijoiden tieraivoon.
  4. Kun autollesi annetaan jonossa tilaa, muistaa kiittää heilauttamalla kättä tai ilmaisemalla kiitos varoitusvilkkuja pari-kolme kertaa vilkuttaen. Jos teet itse mokan, ilmaise jollain eleellä olevasi pahoillasi. Sitenkin vältät tieraivon muodostumista.
  5. Mikäli joudut tilanteeseen, jossa tieraivo muodostuu selkeäksi henkilökohtaiseksi uhaksi, lukitse ovet ja poistu tilanteesta. Älä jää mittelöimään. Pahimmassa tilanteessa voi soittaa poliisille numeroon 112.

Tieraivon kohtaamista voi välttää ehkä parhaiten ajoittamalla loma-ajot ruuhka-aikojen ulkopuolelle sekä valitsemalla sopivia reittejä.